Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HBG verwerft miljoenenopdracht voor langste hangbrug in VS

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Bron: Hollandsche Beton Groep
Zoek soortgelijke berichten
Hollandsche Beton Groep

Persbericht

HBG, Hollandsche Beton Groep nv

10 juli 2001

HBG verwerft miljoenenopdracht voor langste hangbrug in Verenigde Staten

Rijswijk - Flatiron Structures heeft in joint venture opdracht verworven voor het ontwerp en de bouw van een brug over de Cooper-rivier tussen Mount Pleasant en Charleston, South Carolina, aan de Amerikaanse oostkust. Wanneer de oeververbinding in 2005 gereed is, is het de langste hangbrug in de Verenigde Staten. De aanneemsom voor dit design-and-construct-project bedraagt circa ¬ 625 miljoen , waarvan ongeveer ¬ 250 miljoen voor HBG.

De brug over de Cooper-rivier vervangt twee sterk verouderde vaste oeververbindingen, daterend uit 1929 en 1966. De nieuwe brug met tweemaal vier rijstroken heeft een lengte van 470 meter en een doorvaarthoogte van 55 meter. De twee betonnen pijlers van de brug zijn 175 meter hoog. Voorts realiseert de joint venture aanbruggen met een totale lengte van ruim drie kilometer, alsmede de aansluitingen op het huidige wegennet.

Flatiron Structures voert het project uit in joint venture met Tidewater, een dochteronderneming van Skanska. Deze combinatie is momenteel ook verantwoordelijk voor de aanleg van de Carolina Bays Parkway in Myrtle Beach, South Carolina. Met de realisering van deze 32 kilometer lange snelweg is een aanneemsom gemoeid van ¬ 285 miljoen , waarvan ¬ 185 miljoen voor HBG. Dit project wordt in 2002 voltooid.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, HBG Public Relations, telefoon 070 3722121.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie