Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stichting Het Rapenburg Concert Leiden opgericht

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht

HET IS EEN FEIT.

De Stichting Het Rapenburg Concert is opgericht.

Een prominent comité van aanbeveling is aangetreden, waarin onder meer zitting hebben: de heer Alexander Pechtold, wethouder van Cultuur Gemeente Leiden, de heer Douwe Breimer, Rector magnificus Universiteit Leiden en Joop Stokkermans, musicus, componist en initiator van het Prinsengrachtconcert Amsterdam.

Waarom?
Omdat Leiden een jaarlijks topconcert verdient. Een kostelijk concert waar u kosteloos naar kan luisteren. De try-outs van de twee voorgaande jaren hebben het laten zien: Leiden is er rijpvoor. Leiden krijgt het en Leiden zal het weten.

Waar?
Op de mooiste plek van Nederland natuurlijk: in en op het Rapenburg. Er liggen pontons in het water. Luisteren en genieten vanaf een boot, of vanaf de kade. De sfeer wordt door Leiden zelf gemaakt. Wij zorgen voor de muziek, muziek van wereldformaat.

Wie speelt er?
Toots Thielemans, de wereldvermaarde mondharmonica virtuoos. Speciaal voor Leiden heeft hij een wereldprimeur in petto. Toots zal ook musiceren met de vermaarde Leidse pianist Karel Boehlee. Een groot aantal talentvolle musici vult de rest van het programma.

Wanneer?
25 augustus aanstaande. Het Rapenburg zal 's middags en 's avonds gevuld zijn met muziek.. Het wordt een unieke ervaring. De toegang is gratis.

De Stichting Het Rapenburg Concert geeft een persconferentie. Op 15 augustus om 16.00 uur in Het Theehuis Leidse Hout. Dan volgt er meer nieuws.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie