Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zomerschool Biomedische Technologie in Groningen

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

11 jul 2001

Nummer 102 10 juli 2001

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen

Zomerschool Biomedische Technologie

UNIEKE CURSUS IN GRONINGEN

UNIEKE CURSUS IN GRONINGEN
Grote belangstelling
Meer cursussen
Noot voor de pers

De Faculteit der Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en de Faculteit Techniek van de Hanzehogeschool Groningen zijn momenteel gezamenlijk gastheer van een drieweekse zomercursus "Biomedische Technologie". Deze internationale cursus is een vervolg op een eerder initiatief in het kader van de samenwerking tussen de onderwijsinstellingen in Groningen en in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Naast docenten van RUG en HG nemen ook collega's uit Emden en Wilhelmshaven een deel van het programma voor hun rekening. Van de 40 deelnemers zijn er ruim 20 afkomstig uit Indonesië. Een deel van het programma vindt plaats in het Academisch Ziekenhuis Groningen.

Grote belangstelling

Gedurende drie weken volgen de studenten cursussen op het gebied van bijvoorbeeld het gebruik van laser-apparatuur in de medische wetenschappen, medische produkt-ontwikkeling, biomaterialen en de biomechanica. In Zuidoost-Azië bestaat grote belangstelling voor deze onderwerpen. Voor velen is het een eerste kennismaking met het onderwerp aldus de initiatiefnemers. Vanuit Indonesië nemen ook stafleden van collega-instellingen deel aan het programma. De universiteiten in Yogyakarta en Bandung hebben vergevorderde plannen voor een eigen opleiding biomedische technologie.

Meer cursussen

De opleiding Werktuigbouwkunde van de Hanzehogeschool past elementen uit de zomercursus in in het aanbod voor internationale studenten. De zomerschool Biomedische Technologie is onderdeel van een groot palet medische zomercursussen in Groningen. De Faculteit der Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen organiseert bijvoorbeeld ook cursussen op het gebied van neurologie en de kindergeneeskunde.

Noot voor de pers

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met prof.dr. H.J. Busscher, Faculteit der Medische Wetenschappen RUG, tel. (050) 363 31 48 of Anita Pardijs, persvoorlichter Hanzehogeschool, tel. (050) 595 56 74

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie