Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MarviQ introduceert nieuwe e-business oplossingen

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

marviQ introduceert nieuwe e-business oplossingen voor Financial Services-markt

Insurance Platform faciliteert verzekeraars bij ontwikkelen nieuwe diensten

Amsterdam, 10 juli 2001 - marviQ, een Europese e-business services provider, heeft een nieuw aanbod ontwikkeld voor de Financial Services-markt. Met deze e-business services kunnen financiële instellingen, zoals verzekeringsbedrijven, in korte tijd producten, diensten en concepten ontwikkelen, die beter tegemoet komen aan de wensen van hun klanten. Daarnaast helpt marviQ de instellingen om de algehele efficiëntie van hun bedrijfsprocessen te verbeteren.

De nieuwe e-business services zijn gebaseerd op het marviQ Insurance Platform. Dit applicatie-integratieplatform biedt
verzekeringsmaatschappijen, banken en andere ondernemingen onder meer de mogelijkheid gezamenlijk on line diensten aan te bieden en bedrijfsprocessen zoals claimafhandeling centraal te organiseren.
Goldman Sachs heeft overigens onlangs marviQ als succesvolle, onafhankelijke e-business services provider toegevoegd aan de lijst van 50 Europese private companies die worden 'geprofiled'.

"Bedrijven uit de verzekeringsbranche richten hun aanpak steeds meer op de wensen van de klant in plaats van op de specifieke producten en diensten die ze kunnen verlenen", zegt Frank Kales, CEO van marviQ. "Behalve de keuze van een verzekering willen klanten weten hoe ze eerder kunnen stoppen met werken, hoe ze hun huis gefinancierd krijgen of hoe ze onbezorgd auto kunnen rijden. Om hieraan tegemoet te komen, is een nieuwe generatie van op klantwensen gebaseerde producten en diensten nodig. De klant wil een totaalproduct, en het creëren daarvan vereist samenwerking en verregaande integratie - over de grenzen van individuele verzekeringsbedrijven heen. Om de klant centraal te stellen, is een grootscheepse personalisatie van serviceconcepten voor klanten noodzakelijk."

Het marviQ Insurance Platform
Met het marviQ Insurance Platform worden verzekeringsbedrijven verlost van de beperkingen van hun huidige systemen. Door deze te integreren via het marviQ-platform kan eenvoudig en snel nieuwe functionaliteit worden toegevoegd, zodat de onderneming beter tegemoetkomt aan de wensen van organisatie, markt en klanten. Dit in tegenstelling tot de langdurige, complexe en kostbare vervangings- of uitbreidingstrajecten zoals die tot nu toe gangbaar waren.

Het platform is opgebouwd in drie lagen. De front-office componenten ondersteunen direct of indirect klantgeoriënteerde processen als marketing, sales, klantenservices en servicelevering. Het mid/back-office-beheercentrum ondersteunt door middel van het Admin Center primaire bedrijfsprocessen als polisbeheer en het afhandelen van claims, en secundaire processen als financieel beheer en betalingsafhandeling. De integratielaag koppelt componenten binnen het platform en bronsystemen als polisbeheersystemen, CRM-systemen en HRM- en salarisadministratiesystemen van klanten en partners. Ook worden binnen deze laag de informatiestromen en webservices van derde partijen gekoppeld.

marviQ
marviQ is een Europese e-business service provider die geïntegreerde zakelijke oplossingen levert op basis van het eigen marviQ Integration Platform. Met de oplossingen van marviQ kunnen bedrijven, hun medewerkers en hun partners via internet samenwerken en zo gecentraliseerde toepassingen en data delen.

Met het Unlock, Extend, Connect-principe van het marviQ Integration Platform kunnen bedrijven en groepen bedrijven hun bestaande ICT-infrastructuur ontsluiten, integreren en koppelen aan internet. Verder kunnen zij op internet gebaseerde functionaliteit, zoals CRM, ERP, Document Management en Workflow Management, toevoegen in één geïntegreerde omgeving.

marviQ kan met haar eigen 100% Java-architectuur elke beheerde service bieden in een compleet beveiligde internetomgeving, op basis van toonaangevende ASP-technologie. Wereldwijd wordt marviQ gezien als één van de beste technologie-leveranciers en ze werkt nauw samen met leveranciers als Documentum, IBM, iPlanet, Lawson, MCI Worldcom, Microsoft, Oracle en Sun Microsystems. Meer informatie op: www.marviQ.com.

Voor meer Informatie:
marviQ
Ankie Persoons
Tel. 020 - 850 92 00
E-mail: (ankie.persoons@marviQ.com)

Lammers van Toorenburg PR
Noud Heijna
Tel. 030 - 656 50 70
E-mail: (noud@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie