Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verwachting voor de toekomst Roland Berger Strategy Consult

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ROLAND BERGER STRATEGY CONSULT

In 2001 wordt een recordomzet verwacht


- In 2001 wordt een recordomzet verwacht: groei twee keer zo groot als het branchegemiddelde, internationaliseringskoers wordt met succes voortgezet

- Verdere hoge investeringen in werving, knowhow en kennistransfer
- Strategische advisering in de openbare sector: een groeimarkt met maatschappelijk draagvlak

München (ots) -
Roland Berger Strategy Consultants verwacht voor het jaar 2001 een recordomzet van ongeveer 500 miljoen EUR. Het aantal medewerkers zal tot het einde van het jaar naar een nieuw hoogtepunt van ca. 1.650 stijgen. Daarmee groeit het concern in 2001 twee keer zo snel als de internationale markt: terwijl de branche in zijn totaliteit slechts ca. zeven procent zal groeien, verwacht Roland Berger Strategy Consultants een groei van ongeveer 15,5 procent (prognose op basis van halfjaarcijfers 2001). De internationale, in Europa gewortelde, marktleider ziet kans de globale economische groei op het gebied van strategische advisering, ondanks de huidige zwakkere conjunctuur ook in het lopende boekjaar met succes te continueren.

'Onze groei hebben we vooral te danken aan de internationale bureaus. Daarmee zetten we onze internationaliseringsstrategie met succes voort', aldus Roland Berger vandaag op de jaarlijkse persconferentie in München.

Met een toename van 23 procent boekten de internationale adviesbureaus in de eerste helft van 2001 een bijna twee keer zo hoog resultaat vergeleken met hun Duitse collega's. Verheugend zijn vooral de toename van meer dan 50 procent van de omzetten in de VS in de eerste zes maanden en meer dan een verdrievoudiging in Japan, waar 45 Roland Berger consultants erin slaagden, om drie van de vijf vooraanstaande Japanse ondernemingen voor langdurige adviseringstrajecten te contracteren.

In een onderzoek van Manager Magazin van juli 2001 wordt de uitstekende positie van de onderneming onderstreept. In dit vergelijkend onderzoek behaalt Roland Berger Strategy Consultants de beste waarderingen met betrekking tot vakkundigheid en creativiteit op het gebied van advisering. Aspecten als klanttevredenheid, de gedetailleerd geplande omzetting van strategieën en de behaalde verbetering van de geboekte resultaten worden twee keer zo positief beoordeeld als bij de concurrenten: Roland Berger staat op alle genoemde punten met een duidelijke voorsprong aan de top van de branche.

2000 tot nu toe succesvolste jaar in de bedrijfsgeschiedenis

Het boekjaar 2000 was voor Roland Berger Strategy Consultants tot nu toe het succesvolste jaar in de geschiedenis van het bedrijf. Dankzij een omzet van 433 miljoen EUR kon een groei van 28 procent worden gerealiseerd. Daarmee groeiden de strategische adviseringsactiviteiten ook in het afgelopen jaar meer dan het dubbele in vergelijking met het branchegemiddelde. In dezelfde periode steeg de globale markt voor bedrijfsadvisering slechts met 11,7 procent.
Onder het nieuwe merk Roland Berger Strategy Consultants presenteert het bedrijf zich als toonaangevend internationaal adviesbureau.

Terwijl de activiteiten van de Duitse bureaus in het boekjaar 2000 met meer dan 22 procent toenamen, waren de internationale vestigingen in staat hun omzet met 40 procent te verhogen. Het sterkst groeiden de kantoren in de VS (met meer dan 160 procent), Latijns-Amerika (+110 procent), Engeland (+80 procent), Azië (met meer dan 50 procent), Zwitserland (+56 procent) en Frankrijk (+25 procent). Roland Berger Strategy Consultants behaalde het afgelopen boekjaar 76 procent van zijn omzet via internationaal georiënteerde cliënten. De adviseringsactiviteiten aan bedrijven die uitsluitend in Duitsland opereren, leverden een bijdrage van 24 procent aan de omzet van 2000.

Het internationale netwerk kon daardoor opnieuw worden uitgebreid. Naast de sterke marktpositie in Europa is Roland Berger Strategy Consultants al meer dan 20 jaar vertegenwoordigd in Zuid-Amerika en sinds tien jaar in Azië. Met kantoren in New York, Detroit en sinds maart 2001 in San Francisco is het bedrijf ook op de Noord-Amerikaanse markt succesvol. In het jaar 2000 werd bovendien de presentiegraad in Midden- en Oost-Europa vergroot: na Moskou, Kiev, Riga, Praag, Boedapest en Boekarest hebben de adviseurs in Warschau vorig jaar het zevende kantoor geopend. Het bedrijf beschikt daarmee over in totaal 31 kantoren, gevestigd in 21 landen.

Verdere hoge investeringen in werving, knowhow en kennistransfer

Met het oog op de wereldwijde terugloop van de conjunctuur zal het aantal nieuw in dienst genomen consultants in het jaar 2001 in de adviseringsbranche naar nul dalen. Vooral in de VS en in Groot-Brittannië nemen toonaangevende bedrijfsadviesbureaus beperkende maatregelen op het gebied van personeelsuitbreiding. Roland Berger investeert daarentegen juist nu in de werving van hooggekwalificeerd personeel.

Met grote inzet werkt het bedrijf wereldwijd aan de uitbreiding van zijn virtuele platvorm voor de transfer van knowhow tussen strategische advisering en wetenschappelijk onderzoek. Tot dit platvorm behoort het 'Academisch Netwerk', een samenwerkingsverband tussen 16 internationale leerstoelen voor economisch onderzoek, dat in het leven geroepen is voor de uitwisseling tussen advisering, praktijk, research en onderwijs. In het kader van researchprojecten, seminars en publicaties ontwikkelt het 'Academisch Netwerk' innovatieve managementconcepten. Bovendien worden op deze wijze uitstekende bijscholingsmogelijkheden geboden aan de consultants van Roland Berger. Het bedrijf investeert tevens aanzienlijke bedragen in promotie- en MBA-programma's voor zijn adviseurs aan toonaangevende universiteiten en Business Schools over de hele wereld, plus de door het bedrijf ingestelde leerstoelen voor 'e-Business and Information Technology' aan het INSEAD (Frankrijk), aan de TU München en aan de 'Roland Berger Foundation for Management Research'. Deze stichting houdt zich vooral bezig met de ontwikkeling van innovatieve ondernemingsconcepten.

Strategische advisering in de openbare sector - een groeimarkt met maatschappelijk draagvlak

Het staatsquotum in Duitsland bedraagt thans rond de 47 procent van het BNP en zal tot 2004 tot ongeveer 44 procent dalen. Roland Berger acht een verdere terugloop naar 35 procent tot 2010 haalbaar en gewenst.

Hoewel volgens Berger in Duitse overheidsinstellingen reeds het een en ander is gebeurd (bijvoorbeeld door privatiseringen op provinciaal en nationaal niveau, b.v. Post, Telekom en Lufthansa en enkele gemeentelijke instellingen), ontbreekt het echter aan diepgang, breedte en een consequente echte hervorming van de openbare sector. Een voorbeeld van een moedige en revolutionaire stap in de juiste richting is volgens Berger de brede en radicale hervorming van de structuur van het Duitse leger.

Wat de advisering van de openbare sector betreft ziet Roland Berger Strategy Consultants een essentiële behoefte aan actie maar ook een markt voor advisering. Met projecten op dit gebied genereert het bedrijf wereldwijd rond zes procent van zijn totale omzetvolume. De internationalisering van de advisering in de openbare sector maakt het mogelijk om best-practice-oplossingen van land naar land over te brengen, bijvoorbeeld van Groot-Brittannië naar Duitsland, wat betreft de hervorming van het leger. De activiteiten van Ronald Berger zijn daarbij slechts gericht op strategisch relevante projecten, waarvan het implementatietraject principieel wordt begeleid, b.v.:
- 'Grote bestuurlijke hervorming': vernieuwing met gelijktijdige herstructurering (Bremen) en integrale gemeentelijke managementsystemen (Stuttgart)

- Regionale innovatie- en economische strategieën (Beieren, NRW, Baden-Würtenberg)

- Consequente transformatie en gedeeltelijke privatisering van grote nationale instellingen (het leger)

- De exploitatie van technologische ontwikkelingen (e-Government) als hefboom voor een klantgeoriënteerde reorganisatie van bestuurlijke processen en structuren (gemeente Ortenau als pilotproject en EU-commissie)

'Hoofdmotief van onze adviseringsactiviteiten in de openbare sector is de visie van een overheid, die haar overheids- en beleidstaken als service naar de burger efficiënt uitvoert, die economische taken aan privé-bedrijven overlaat, maar die gelijktijdig zonder te discrimineren zorgt voor het toegankelijk maken van alle infrastructurele diensten', aldus Roland Berger. 'Volgens onze schattingen zijn in Duitsland fiscaal-effectieve besparingen in de openbare sector mogelijk van in totaal meer dan 100 miljard DM per jaar - zonder privatisering en sociale hervorming. Het zou een reductie betekenen van het overheidsquotum van 5,5 procentpunt. Dit bedrag zou voldoende zijn om de schuldenlast van Duitsland op gemeentelijk, provinciaal en nationaal niveau tot 2020 volledig te saneren.'

Bij vragen kunt u contact opnemen met:

Ralph Driever
Head of Marketing / Corporate Communications
Roland Berger Strategy Consultants
Tel. +49-89-9223-3180, Fax +49-89-9223-599
e-mail: ralph-(driever@de.rolandberger.com)

Susanne Horstmann
Head of Press Department
Roland Berger Strategy Consultants
Tel. +49-89-9223-483 of -349, Fax +49-89-9223-599 e-mail: susanne-(horstmann@de.rolandberger.com)

homepage: www.rolandberger.com

10 jul 01 11:13

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...