Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: bouwkeet brandt uit in Almere

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: District Zuid 10-07-2001 Dagelijkse Persberichten
Stadienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Controle recreatievoertuigen
ALMERE Maandag heeft tussen 9:30 en 15:00 uur een verkeerscontrole op recreatieverkeer plaatsgevonden nabij de A6-Gooimeerdijk. De controle is gehouden in samenwerking met de brandweer. Er is onder meer gecontroleerd op de technische staat van het voertuig, rijbewijs (E indien grote aanhanger) en overbelading van het voertuig. Politie Flevoland controleerde 32 combinaties (22 met caravan en 10 met aanhanger), waarbij 8 processen-verbaal werden opgemaakt; 2x voor het niet hebben van het juiste rijbewijs (B i.pv. BE), 1x voor het niet zichtbaar zijn van de kentekenplaat, 1x voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, 2x voor een gebrek aan de losbreekreminrichting, 1x voor overbelading en 1x voor te hard rijden (120 i.p.v. 80 km/uur). Er werden in totaal 2 combinaties uit het verkeer gehaald.
De brandweer controleerde op basis van vrijwilligheid de butagasslangen. Van de in totaal 22 gecontroleerde caravans bleken 7 slangen te oud (ouder dan 2 jaar). Men kreeg het advies om die zo snel mogelijk te vervangen.

Aanrijding fietser en bromfietser
ALMERE Maandagmorgen heeft zich op het Chopinpad een aanrijding voorgedaan tussen een fietser en een bromfietser. Een 44-jarige Almeerse fietser verleende kennelijk geen voorrang aan een 51-jarige bromfietser uit Almere. Beide mannen zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Aanrijding scooter en auto
ALMERE Een 17-jarige bromfietser uit Almere is maandagmiddag op de Splijtbakweg gewond geraakt bij een aanrijding. Een 52-jarige automobiliste uit Amsterdam verleende de bromfietser kennelijk geen voorrang waardoor de Almeerder tegen de zijkant van de auto reed en ten val kwam. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanhouding bromfietser
ALMERE Een 16-jarige jongen uit Almere is maandagmiddag op het Humberpad aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem zonder helm op zijn bromfiets rijden. Bij het zien van de politie ging hij er met gezwinde spoed vandoor. Na een korte achtervolging kon hij aangehouden worden. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn en hij was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De jongen is met diverse bekeuringen weer heengezonden. De bromfiets blijft, zolang die niet verzekerd is, bij het politiebureau.

Betaald parkeren in Almere
ALMERE Maandag hebben parkeercontroleurs, ondanks dat men al redelijk gewend is geraakt aan betaald parkeren, 67 bekeuringen uitgedeeld voor het niet betalen voor parkeren. Daarnaast werden nog eens 30 bekeuringen uitgeschreven voor het niet parkeren in de vakken.

Aanhoudingen diefstal bromfiets
ALMERE Maandagavond zijn op de Parkwijklaan twee Amsterdamse jongens (14 en 15 jaar) aangehouden op verdenking van diefstal. Ze vroegen een agent in burger, die vanuit zijn werk naar huis fietste, naar de dichtstbijzijnde benzinepomp. De agent zag dat de bromfiets geen verzekeringsplaatje had en schakelde collegas in. Een van de jongens (de 15-jarige) gaf en valse identiteit op en noemde een woonadres in Almere dat niet bestaat. Daarnaast liepen de verhalen van de jongens zo uiteen dat ze aangehouden zijn op verdenking van diefstal van de brommer. De 14-jarige is na verhoor weer heengezonden, de 15-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Aanhouding vernieling bushokje
ALMERE Dankzij oplettende getuigen is maandagavond bij station Almere-Parkwijk een 17-jarige Almeerse jongen aangehouden op verdenking van vernieling van een bushokje. Hij is na verhoor weer heengezonden.

Bouwkeet uitgebrand
ALMERE Dinsdagochtend vroeg is aan de P. Lieftinckstraat een bouwkeet van twee verdiepingen uitgebrand. Een auto, die dicht bij de bouwkeet geparkeerd stond, heeft hierbij schade opgelopen. Het is nog niet bekend of het hier gaat om brandstichting.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie