Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Graffity-spuiters aangehouden in Veenendaal

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-07-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.15 uur
Aanrijding

VEENENDAAL Een 14-jarige inwoner van Veenendaal is maandag licht gewond geraakt toen hij aan de kruising van de Wiekslag met de Boerenzwaluw in botsing kwam met een passerende auto.

De jongen was op de fiets en stond op de middenas van de weg te wachten om over te steken. Hij wilde achter een passerende auto de weg oversteken. De automobilist remde net toen de jongen over wilde steken waardoor hij met zijn fiets tegen de zijkant van de auto terechtkwam. De fietser kwam daarbij ten val. De automobilist stapte vervolgens uit waarna een woordenwisseling ontstond met een vriendje van de fietser.

De bestuurder dreigde volgens de jongens om achteruit over ze heen te rijden. De man is daarna weggereden. Door de jongen is aangifte gedaan van bedreiging.

Eenzijdige aanrijding

VEENENDAAL Een 16-jarige bromfietser uit Veenendaal is maandag op de kruising van de Industrielaan met de Nijverheidslaan door onbekende oorzaak in de bocht onderuit gegaan. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht waar geconstateerd werd dat hij enkele rugwervels gekneusd had.

Graffity-spuiters

VEENENDAAL - De recherche van het politie district Heuvelrug heeft na onderzoek tegen drie aangehouden graffity-spuiters proces-verbaal opgemaakt voor het plegen van vernieling. Een 19-jarige en twee 20-jarige mannen - allen afkomstig uit Veenendaal - werden in de vroege ochtend van 24 juni op heterdaad betrapt door de politie toen zij op de Veenslag een electriciteitshuisje met verf besmeuren.

Een medewerker van de vrijwillige politie - die na zijn dienst naar huis reed - betrapte het drietal en kon een van de daders aanhouden. De andere twee mannen werden later op de dag in hun woningen worden aangehouden. Bij één van hen werden diverse verfspuitbussen aangetroffen en in beslag genomen.

Na onderzoek verdenkt de recherche het drietal ook van het bekladden van ramen en muren bij het NS-station West op 24 juni. De drie mannen hebben een bekennende verklaring afgelegd en zullen zich moeten verantwoorden bij de rechter.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL Bij een snelheidscontrole aan de Buurtlaan-Oost heeft de politie maandagmiddag 67 overtredingen geconstateerd. In totaal passeerden 392 voertuigen de controlepost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 kilometer. Ter plaatse geldt een maximum van 50.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie