Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Nieuwegein lost negen gewapende overvallen op

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.10 uur
Negen gewapende overvallen opgelost

NIEUWEGEIN - De recherche van het politiedistrict Lekstroom heeft met de aanhouding van 3 verdachten een reeks van negen gewapende overvallen opgelost.
De overvallen vonden plaats in de periode oktober 2000 en januari 2001. Op 24 oktober 2000 werd tijdens de ochtend een gewapende overval gepleegd op een postagentschap in de wijk Hoog-Zandveld in Nieuwegein. De daders konden na de overval ontkomen met een geldbedrag . De recherche stelde een onderzoek in en vroeg via het televisieprogramma Opsporing Verzocht landelijke aandacht voor de overval. Mede naar aanleiding van tips die door genoemd programma bij de recherche binnenkwamen, kon in januari 2001 een 25-jarige inwoner van Vianen worden aangehouden als verdachte.

Tijdens het onderzoek bleek deze verdachte samen met een 31-jarige inwoner van Vianen en een 24-jarige inwoner van Den Haag verdacht te worden van het plegen van meerdere gewapende overvallen. Deze verdachten konden in april en aan het eind van de maand mei worden aangehouden.
De overvallen werden in wisselende samenstelling door de 3 verdachten gepleegd. Door de recherche van het politiedistrict Lekstroom werd een rechercheteam samengesteld in samenwerking met de politieregio Zuid Holland Zuid. Het team van 8 rechercheurs is enkele maanden bezig geweest met het onderzoek.

De gewapende overvallen werden door het trio van 3 verdachten uitgevoerd in Nieuwegein 2 keer, Vianen 3 keer en in IJsselstein, Den Haag, Rijswijk en Amsterdam. De overvallen werden gepleegd op postagentschappen, een postkantoor, supermarkten, een snackbar, een pizzeria en een notariskantoor. Tijdens een overval in Vianen werd daadwerkelijk geschoten. Van de buit die uit vele duizenden guldens bestond is niets meer terug gevonden.

Uit het ingestelde onderzoek bleken de verdachten tevens verdacht te worden van autodiefstallen in Rotterdam en Waalwijk en van bedrijfs-/ woning-/ en autoinbraken in Nieuwegein en Vianen.

De 3 verdachten werden tijdens het onderzoek in verzekering gesteld en worden op last van de rechtbank gevangen gehouden.

Fietsster aangereden

IJSSELSTEIN Op maandag 9 juli is een fietsster aangereden en daarbij gewond geraakt.

Rond drie uur in de middag reed een 55-jarige man uit Bunnik met zijn bestelbus en aanhangwagen over de Televisiebaan in de richting van de Europalaan. Net voor de bocht nabij de tramovergang haalde hij een 13-jarige fietsster afkomstig uit Nieuwegein in. Daarbij reed hij vermoedelijk zo vlak langs haar dat de voorband van de fiets geraakt werd door de aanhangwagen. Het meisje kwam daardoor met haar fiets ten val.

Met pijn in haar nek en rug is het meisje per ambulance voor onderzoek naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein vervoerd.

Na achtervolging aangehouden

NIEUWEGEIN Op maandag 9 juli is een verdachte na een achtervolging aangehouden.

Rond half vijf in de middag reed een 27-jarige man uit Amersfoort met zijn auto door Nieuwegein. Op de Plettenburgerbaan moest hij vol in de remmen voor een automobilist die hem over de verdrijvingsvlakken inhaalde en pal voor hem invoegde. Deze automobilist bleef zich zeer verkeersagressief gedragen en slingerde pal voor de auto van de Amersfoorter heen en weer en stopte op de Schouwstede midden op de rijbaan. Hij stapte uit, liep al scheldend op de auto van de Amersfoorter af en trachtte meerdere malen de ruit van het portier in te slaan. De vriendin van de Amersfoorter had inmiddels via haar GSM de politie gewaarschuwd.

Toen een politiemotorrijder ter plaatse kwam, stapte de verdachte in zijn auto en negeerde het bevel te blijven staan. Hij ging er met hoge snelheid vandoor. De motorrijder zette de achtervolging in en meerdere politievoertuigen werden die kant opgestuurd. Op zijn vlucht reed de verdachte op de Batauweg tegen de auto van een 37-jarige man uit Nieuwegein en vervolgens tegen de auto van een 30-jarige vrouw uit Montfoort, maar de verdachte reed door. Op de Briljantdrift sprong de verdachte uit zijn nog rijdende auto en vluchtte te voet. De auto botste op een lantaarnpaal. De verdachte, een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon op een grasveld op de Briljantdrift worden aangehouden.

Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het overige verkeer, het rijden zonder verzekering, zonder rijbewijs, zonder APK, verlaten van de plaats van een ongeval, bedreiging en het opgeven van een valse naam. Hij is op het politiebureau ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie