Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rechtenstudent ontdekt accountantskantoren als werkgever

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Rechtenstudent ontdekt accountantskantoren

Rotterdam, 10 juli 2001 - De bekendheid onder rechtenstudenten van grote accountantskantoren als Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers en KPMG als potentiële werkgever is dit jaar veel gestegen vergeleken met 1999. Daarnaast overweegt deze groep studenten, in de laatste fase van hun studie, tegenwoordig relatief vaak grote accountantskantoren als toekomstige werkgever in plaats van enkel de traditionele advocatenkantoren.

Bovenstaande resultaten komen uit de Image & Performance ArbeidsmarktMonitor Juridische Dienstverlening. Dit onderzoek heeft als doel de naamsbekendheid, het imago en de voorkeurspositie van werkgevers in de juridische dienstverlening te meten. De doelgroep wordt gevormd door rechtenstudenten die de ambitie hebben verder te gaan in de juridische dienstverlening. Evenals in 1999 vormen Nauta Dutilh, De Brauw Blackstone Westbroek en Loyens en Loeff de top drie van meest bekende werkgevers in de juridische dienstverlening. Op de zesde plaats is het eerste niet-advocatenkantoor Ernst & Young te vinden.

Het accountantskantoor Arthur Andersen is door rechtenstudenten goed gewaardeerd. Samen met Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn, Stibbe Simont Monahan Duhot en Ernst & Young voeren zij de lijst aan.

In voorkeurspositie neemt, naast het werken bij een advocatenkantoor, het werken als bedrijfsjurist in het bedrijfsleven een sterke positie in. Tweederde van de rechtenstudenten overweegt bij genoemde werkgevers te willen werken. Iets meer dan de helft van de rechtenstudenten overweegt bij een juridisch adviesbureau of accountantskantoor te gaan werken.

Dit onderzoek, geïnitieerd door Blauw Research uit Rotterdam, is gehouden onder 300 rechtenstudenten. De studenten uit de steekproef studeren in de negen steden waar een faculteit rechten is. De belangrijkste studierichtingen zijn Nederlands recht, fiscaal recht en notarieel recht.

Over de I&P Monitor:
Blauw Research voert jaarlijks diverse I&P ArbeidsmarktMonitoren uit. Deze onderzoeken meten de bekendheid, het imago en de voorkeurspositie van diverse werkgevers in de ICT-branche, juridische dienstverlening en accountancybranche. De (niet-arbeidsgeörienteerde) I&P Monitor wordt in verschillende branches uitgevoerd op multi-client basis: facilitaire, financiële en ICT-gerelateerde diensten.

Over Blauw Research:
Blauw Research is het snelst groeiende onderzoeksbureau in Nederland ruim 90 medewerkers en een omzet van 7 mln. Euro. Internet staat centraal in de strategie van Blauw, een full-service onderzoekspartner op het gebied van klant- en medewerkerrelaties, corporate image, merk-, en communicatievraagstukken en (nieuwe) media. Blauw is vooral actief in de IT-markt, telecommunicatie, financiële services en e-business.

Noot voor de pers:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Blauw Research bv
Contactpersoon: Jos Vink
Tel: 010-4000928
E-mail: (josvink@blauw.com) www.blauw.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie