Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra geld natuur, lokale en regionale omroepen

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
D66

Zoek in www.D66.nl _____________ zoek Brussel Vandaag
Partijblad Democraat
Idee

10 juli 2001

Extra geld natuur, lokale en regionale omroepen

Bert Bakker

D66 spreekt in algemene zin zijn grote waardering uit voor de Voorjaarsnota 2001 van het kabinet. Hoewel de besluitvorming dit voorjaar moeizaam is verlopen, mag het uiteindelijke resultaat er zijn; een kleine 8 miljard aan extra uitgaven; ruimte voor een betere betaling voor verpleegkundigen, leraren en anderen in de publieke sector, en voor urgente andere investeringen in de zorg, in het onderwijs en in de veiligheid.

200 miljoen extra voor natuurbeleid
Helaas lijkt het kabinet minder prioriteit te geven aan natuur en milieu. Tot op heden zijn nog geen concrete voorstellen gedaan of extra gelden vrijgemaakt voor intensivering van het natuurbeleid, zoals in de motie-De Graaf, ingediend bij de Algemene Beschouwingen, om was gevraagd. Woordvoerder Bert Bakker heeft daarom opnieuw een motie ingediend waarin het kabinet wordt verzocht nog dit jaar 200 miljoen vrij te maken voor intensivering van het natuurbeleid. Bij de begroting 2002 heeft D66 het kabinet verzocht te streven naar een bedrag van 300 miljoen, oplopend naar 500 miljoen in 2004 en dit structureel te reserveren ten behoeve van een nationaal natuuroffensief. Deze motie is aangenomen bij de laatste stemmingen van het afgelopen parlementaire jaar.

4 miljoen voor lokale omroep en 15 miljoen voor regionale omroep Ook moeten de lokale en regionale omroepen nu eindelijk structureel worden gecompenseerd voor het feit dat zij er door de fiscalisering van de omroepbijdrage financieel op achteruit zijn gegaan. D66 heeft hiervoor al meerdere malen een lans gebroken, maar het kabinet weigerde de amendementen-Bakker c.s. uit te voeren. Bert Bakker heeft daarom opnieuw een viertal amendementen ingediend waarin het kabinet wordt verzocht dit alsnog structureel te regelen. Het gaat om ruim 4 miljoen voor de lokale omroepen en om ruim 15 miljoen voor de regionale omroepen. Ook deze amendementen zijn door een kamermeerderheid gesteund.

(b.bakker@tk.parlement.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie