Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zonnedrogen van bloembollen is aantrekkelijk

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Zonnedrogen van bloembollen is aantrekkelijk

Een zonnecollector bespaart 30 tot 50% van de benodigde warmte voor de heetstookbehandeling van hyacinten. Door bovendien gebruikt te maken van frequentiegeregelde ventilatoren wordt nogeens 55% aan elektriciteit bespaard. Op de PPO-locatie proefbedrijf De Noord te Sint Maartensbrug is de afgelopen twee jaar een demonstratieproject uitgevoerd waarbij zonne-energie ingezet werd voor de heetstook van hyacinten. Het proefbedrijf beschikt sinds 1998 over een eenvoudige luchtcollector onder het dak van de schuur. Met deze collector wordt de ventilatielucht (voor)verwarmd. In hetzelfde project is het effect onderzocht van frequentiegeregelde ventilatoren op energieverbruik en celklimaat ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie