Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Steun- en Verwijspunten voor Artsen: consulenten gevraagd

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Steun- en Verwijspunten voor Artsen: consulenten gevraagd

10 juli 2001

De federatie KNMG bouwt aan een landelijk netwerk van arts-consulenten, de zogenoemde Steun- en Verwijspunten voor Artsen (SVA's). Voor dit SVA-netwerk zijn we op zoek naar arts-consulenten.

De SVA-artsen fungeren als gesprekspartner voor collega-artsen die (dreigende) problemen ervaren met hun beroepsuitoefening. Te denken valt onder andere aan; stoornissen in werkverhoudingen, een verkeerde balans tussen professioneel en persoonlijk functioneren, behoefte aan een nadere oriëntatie op de loopbaan of burn-outverschijselen.

VOOR HET SVA-NETWERK IS DE KNMG OP ZOEK NAAR ARTS-CONSULENTEN

De consulent helpt de problemen te verduidelijken en beschikt (via het KNMG-loopbaanbureau) over een bestand met uiteenlopende deskundigen. Deze deskundigen zijn inzetbaar om de problemen daadwerkelijk aan te pakken.

Functie-vereisten. De SVA-consulent:

* is in het bezit van een arts-diploma en BIG- geregistreerd;

* is minimaal vijf jaar praktiserend;

* is in staat in korte tijd de 'diagnose' te stellen en zo nodig door te verwijzen;

* is bereid deel te nemen aan de intervisie-bijeenkomsten;
* is bereid systematisch de bevindingen in te voeren in de database van de SVA's.

De KNMG verzorgt de werving en selectie en de scholing van de consulenten. Wij bewaken de kwaliteit en laten een evaluatie uitvoeren. Voor dit project is een subsidie van VWS beschikbaar. Er wordt een specifieke cursus ontwikkeld die aankomende consulenten gaan volgen. Hierin komen naast counselingstechnieken verwijzingsmogelijkheden aan de orde naar bijvoorbeeld RIAGG's, gespecialiseerde behandelcentra voor burn-out of loopbaanconsulenten. De cursuskosten worden door het project gedragen.

De eerste fase van het project zal binnenkort starten met acht consulenten, die de consultaties naast hun reguliere werk uitvoeren. Naar verwachting krijgt elke consulent op jaarbasis met tien tot twintig consultaties te maken. Voor het werk wordt een passend tarief vastgesteld.

Belangstelling?
Wie belangstelling heeft om SVA-consulent te worden, of meer informatie wil, kan contact opnemen met:
Arno van Rooijen, KNMG-beleidsmedewerker Opleidingen, arts en loopbaan. Telefoon 030 282 3756. E-mail: (a.van.rooijen@fed.knmg.nl) Individuele gesprekken met mogelijke consulenten vinden plaats in augustus en september.

Ga naar : Nieuwspagina van de KNMG
Volgend artikel : Protocol voor medische behandeling van minderjarige Jehova's

© copyright KNMG 2001 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie