Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Instelling infobalie voor grensoverschrijdende klachten

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Infobalie voor grensoverschrijdende klachten

Het Europees Parlement heeft in Straatsburg ingestemd met de instelling van een Europees netwerk van buitengerechtelijke geschillenbeslechting. Consumenten die klachten hebben over in het buitenland aangeschafte producten kunnen in de toekomst bij op te richten infobalies in hun eigen taal een klacht indienen.

Al in 1998 lanceerde de Europese Commissie plannen voor een Europees systeem van klachtafhandeling. Daarin werden tevens een aantal minimumgaranties opgenomen die de organen welke verantwoordelijk zijn voor de buitengerechtelijke beslechting van geschillen moeten bieden. Het gaat dan om: onafhankelijkheid, doorzichtigheid, hoor- en wederhoor, doeltreffendheid, wettigheid, vrijheid en vertegenwoordiging. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie