Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Drenthe GS-besluiten 10 juli 2001

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

GS-besluiten d.d. 10 juli 2001

Assen, 10 juli 2001
Persberichtnummer 01-062Geld voor vermindering bestrijdingsmiddelen in akkerbouw GS stellen 15.000 gulden (6.807 euro) beschikbaar voor vermindering van het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de landbouw. Het geld is bedoeld voor onderzoek naar en demonstratie van de Minimum Letale Herbicide Dosis-methode (MLHD) op proefboerderijen in het Noorden. Twee groepen van akkerbouwers, waaronder vier agrariërs in Drenthe, gaan gedurende twee jaar de methode onder begeleiding toepassen in de suikerbietenteelt.
Bij de MLHD-methode wordt de dosering van de
onkruidbestrijdingsmiddelen aangepast aan de aanwezige onkruid. Op de proefboerderijen werden met verschillende varianten op de methode besparingen op het gebruik van bestrijdingsmiddelen bij suikerbieten bereikt van tussen de 8 en 48%. De methode vergt extra arbeid. Het benodigde geld is afkomstig uit het krediet Duurzame Landbouw.
(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie