Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Progress Software vergroot de mogelijkheden van SonicMQ

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

10/07/2001 Progress Software vergroot de mogelijkheden van SonicMQ


Nieuwe versie met XA-ondersteuning
Compatibiliteit van SonicMQ met J2EE
Transparante draadloze infrastructuur met SonicAir

Capelle aan den IJssel, xx juli 2001 The Progress Software Company, een business unit van Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS), kondigt aan dat Hewlett-Packard Company en IONA de nieuwste versie van Progress e-business messaging server SonicMQ 3.5, hebben geïntegreerd in hun applicatieservers. Zij kunnen nu een volledige e-business infrastructuur voor de levering van uitgebreide bedrijfsapplicaties aanbieden.

SonicMQ 3.5 behoort tot de volgende generatie van messaging-infrastructuur voor het betrouwbaar, schaalbaar en veilig transport van kritieke data binnen de uitgebreide bedrijfsomgeving. Dit is de enige Java Message Service (JMS) server die een XAResource API gebruikt om de volledige integriteit van de transacties te garanderen. SonicMQ 3.5 ondersteunt bovendien het Java Transaction Protocol API en voldoet dus aan alle vereisten van het Java 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE) van Sun Microsystems .

Dankzij een recente overeenkomst met Sun Microsystems is The Progress Software Company de nieuwste licentiehouder van de J2EE-technologie. SonicMQ wordt hierdoor het eerste Java Message Service product dat volledig compatibel is met het J2EE-platform. Dankzij deze compatibiliteit biedt Progress Software de eindgebruikers een snellere time to market, een gegarandeerde draagbaarheid en een vereenvoudigde interoperabiliteit tussen bestaande toepassingen. SonicMQ is nu meer dan ooit een flexibele, op standaarden gebaseerde oplossing die de eindgebruikers, klanten en strategische partners alle instrumenten verschaft om bij te blijven met hun voortdurend groeiende behoeften.

SonicMQ Versie 3.5 is reeds verkrijgbaar in drie edities: SonicMQ Developer Edition, een gratis versie die men kan downloaden op www.progress.com/sonicmq en die ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om eenvoudige messaging-applicaties te construeren en te testen; Sonic MQ Professional Developer Edition (1.000 USD per gebruiker), voor complexe ontwikkelings- en testomgevingen, en SonicMQ E-Business Edition (5.000 USD per CPU), een volledig product voor rechtstreekse implementatie.

Ten slotte krijgt SonicMQ voortaan ook draadloze toepassingen, dankzij SonicAir, de eerste en enige betrouwbare netwerkoverschrijdende infrastructuur die een naadloze overgang verzekert tussen vaste en draadloze netwerken. Door draadloze diensten te combineren met de beproefde messaging-capaciteiten van Sonic MQ, garandeert SonicAir een volledige connectiviteit binnen complexe communicatie-omgevingen die diverse netwerken omvatten. SonicAir maximaliseert de communicatiesnelheid door dynamisch het beste beschikbare draadloze protocol te gebruiken (802.11 B, Cellular digital Packet Data ). Dit maakt het mogelijk om gedistribueerde toepassingen te ontwikkelen en te implementeren zonder rekening te moeten houden met het verbindingstype of de netwerktopologie. SonicAir maakt een betrouwbare, veilige uitwisseling mogelijk van kritieke informatie tussen gedistribueerde toepassingen, gebruikers en bedrijven. Het modulaire ontwerp ondersteunt zowel bestaande als nieuwe protocollen. Dit is de eerste messaging software die een naadloze, multi-protocol, roamable service levert: de ideale werkomgeving voor de uitwisseling van informatie tussen alle bestaande platformen of apparaten. SonicAir is beschikbaar vanaf september.

Over The Progress Company
The Progress Company is een wereldwijde leverancier van softwaretechnologieën en services voor de ontwikkeling, de implementatie, de integratie en het beheer van e-businessoplossingen. Het bedrijf levert een brede waaier van producten, zoals tools voor applicatieontwikkeling, applicatieservers en messageservers, en de meest algemeen gebruikte ingebedde database met de laagste beheerkosten. The Progress Company telt meer dan 2.000 ISVs (Independent Software Vendors) en ASPs (Application Service Providers) onder zijn partners, die jaarlijks voor meer dan 5 miljard dollar aan toepassingen op basis van Progress® en aan aanverwante services leveren. Meer dan 30.000 organisaties in 100 landen waaronder 70% Fortune 100-bedrijven doen een beroep op applicaties die gebaseerd zijn op de technologie van Progress. The Progress Company is een onderdeel van Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS). Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Bedford, Mass. Voor meer informatie over The Progress Company: www.progress.com.

Contactpersoon bij Brodeur Worldwide is Nicolet Schrama. Tel: +31 (0)20 346 20 00
Fax: +31 (0)20 669 72 65
Email: (nschrama@nl.brodeur.com)

Contactpersoon bij Progress Software is Janine Roelofs. Tel: 010 - 235 11 11
Fax: 010 - 2351199
Email: (jre@progress.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie