Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV biedt Vandenbroucke petitie aan over grensarbeid

Datum nieuwsfeit: 10-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV

FNV biedt Vandenbroucke petitie aan over grensarbeid

Datum
6 juli 2001

Nieuwe voorzitter Europese Sociale Raad moet problemen grensarbeiders oplossen

De FNV biedt de Belgische minister Vandenbroucke op 10 juli om 10.00 uur een petitie aan met het dringende verzoek de Belgische wetgeving aan te passen aan de Europese verordening rond grensarbeid. De FNV vindt dat de Nederlandse grensarbeiders de mogelijkheid moeten krijgen om gebruik te maken van het Belgische loopbaanonderbrekingverlof en het halftijds brugpensioen (VUT). Ook moet België stoppen met het inhouden van sociale premies op de Belgische pensioenen.

Met klem verzoekt de FNV om uitvoering van de uitspraak van het Hof van Justitie in de zaak Engelbrecht, waarbij het Belgische gezinspensioen uitbetaald wordt aan gepensioneerde grensarbeiders, waarvan de jongere partner 65 jaar wordt.

De grootste Nederlandse vakcentrale vindt dat Vandenbroucke deze maatregelen tijdens zijn voorzitterschap van de Europese Sociale Raad moet nemen. In mei is inmiddels het Dubbelbelastingverdrag tussen Nederland en België getekend. Hiermee is een eind gekomen aan de fiscale problemen van grensarbeiders. Voor de sociale problemen moet nu snel een oplossing komen. Daarmee zal de geloofwaardigheid en het morele gezag van de Belgische Minister bij de 7000 grensarbeiders toenemen.

Meer informatie:
Els Tieman, FNV voorlichting, tel: 020-5816550
Anne-Marie Snels en Ger Essers, FNV Brussel: 0032 2 2240714 De petitie wordt op dinsdag 10 juli om 10.00 uur aangeboden in het Kabinet van Minister Frank Vandenbroucke, Wetstraat 62, 1040 Brussel


06 jul 01 14:30

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie