Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 11 juli 2001

Illegale kampeerders weggestuurd Noordwijk (D1) De politie heeft dinsdagavond 10 juli vier illegale kampeerders uit de Duingebied nabij de Weideweg weggestuurd en verwezen naar legale campings. De politie werd gewaarschuwd door Staatsbosbeheer dat kampeerders hun tenten hadden opgeslagen in de duinen. De recreanten ondergingen hun lot gelaten.

Inbreker tijdens zijn werk gestoord Oegstgeest (D2) Een nog onbekend inbreker werd op woensdag 11 juli rond 03.45 uur tijdens zijn werk in een woning aan de Hofbrouckerlaan door de bewoner gestoord. De inbreker was de woning binnengekomen na het openbreken van een raam. De bewoner werd wakker van het gestommel beneden in de woning en ging op onderzoek uit. Daar trof hij de opengebroken boel aan. Buiten zag hij nog net dat de inbreker zich uit de voeten maakte. Wel was hij er vandoor met ondermeer paspoorten, passen, mobiele telefoons, een laptop, geld en autosleutels.

Politie vat dief in de kraag Leiden (D4) Een 22-jarige Hagenaar wist op dinsdag 10 juli rond 13.25 uur niet goed hoe snel hij zich uit de voeten moest maken nadat hij een greep uit een kassalade had gedaan bij een warenhuis. Buiten had hij echter niet gerekend op surveillerende agenten en liep deze bijna omver. De agenten op hun beurt zetten de achtervolging op hem in. Op de Volmolengracht werd de Hagenaar aangehouden. Hij is ingesloten.

Onder invloed rijden Leiden (D4) De politie hield op woensdag 11 juli rond 03.30 uur op de Rijksweg 4 een 23-jarige Alphense automobilist aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 475 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet.

Aanhouding Ter Aar (D5) De politie heeft in de nacht van zondag 8 op maandag 9 juli een 30-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van poging tot diefstal en vernieling van meerdere auto's. Van een drietal auto's, in de Patrijslaan, op het Vosholplein en in de Dr. A. Schweitzerstraat, werden ruiten vernield met zware voorwerpen waarna de auto's geopend konden worden. Een getuige ging achter de verdachte aan na de vernieling van de auto in de Patrijslaan. De politie kon de man even later op grond van het signalement op de Aardamseweg aanhouden.

Scooterrijder komt ten val Gouda (D7)
Door nog onbekende oorzaak kwam op dinsdag 10 juli rond 15.30 uur op de Nieuwe Veerstal een 46-jarige Goudse scooterrijder ten val. Daarbij raakte hij ernstig gewond aan zijn hoofd. De Gouwenaar is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Insluiping in woning Gouda (D7)
Op dinsdag 10 juli rond 15.55 uur werden bij een insluiping in een woning aan de Eerste E.J. Potgieterstraat, twee handtassen met inhoud gestolen. De bewoners waren op dat moment op de eerste verdieping. Toen zij weer beneden kwamen ontdekten zij dat de twee tassen verdwenen waren. Een buurtbewoner zag een nog onbekend man over de schutting klimmen en wegrijden op een gele fiets.

Man loopt gebroken kaak op na opmerking over rijgedrag Gouda (D7)
Een 31-jarige Gouwenaar liep op dinsdag 10 juli rond 21.30 uur op de Doelenstraat een gebroken kaak op nadat hij van een nog onbekend gebleven automobilist een klap had gekregen. Waarschijnlijk kon deze het niet verkroppen dat de Gouwenaar opmerkingen maakte over zijn rijgedrag. Hij reed in tegengestelde richting over de Doelenstraat. De Gouwenaar is opgenomen in het Groene Hart Ziekenhuis en wordt vandaag geopereerd aan zijn kaak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie