Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationaal platform jazzliefhebbers en professionals

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MARKETING EVENTS

The Hague Jazz Convention 2001

P E R S B E R I C H T

THE HAGUE JAZZ CONVENTION 2001
Feel The Jazz!

INTERNATIONAAL PLATFORM VOOR JAZZLIEFHEBBERS EN PROFESSIONALS

Op 11 en 12 juli, vlak voor het North Sea Jazz Festival 2001, vindt in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag de 2e THE HAGUE JAZZ CONVENTION plaats. Het jaarlijkse internationale jazzcongres met een educatief en veelzijdig programma gericht op iedereen die (semi-) professioneel met jazz en aanverwante muziek te maken heeft. THE HAGUE JAZZ CONVENTION is een inspirerende en doeltreffende ontmoetingsplek voor m.n. musici, docenten, programmeurs en vertegenwoordigers uit alle geledingen van de (inter)nationale muziekindustrie.

Programma
In samenwerking met 'Gigs for Kids' van het North Sea Jazz Festival is er op woensdag 11 juli de KAK-O-JAM, een vrolijke, educatieve jamsessie voor en door kinderen van 8 tot 12 jaar. Daarnaast is de woensdag gereserveerd voor .Closed Meetings..
Op donderdag 12 juli vinden er in de bovenzalen van het Congrescentrum de gehele dag sessies, presentaties, (forum)discussies, workshops, lezingen, talkshows en showcases plaats. Rode draad door het programma van dit jaar is .Language & Voice., waarin o.a. aandacht voor jazz als taal, de menselijke stem en stemvoering. Het (voorlopige) programma is vanaf 7 juni te vinden op de website van THE HAGUE JAZZ CONVENTION: www.thjc.nl.

Muziekfilm CALLE 54 in première op het strand
Op donderdagavond 12 juli wordt THE HAGUE JAZZ CONVENTION 2001 feestelijk afgesloten met een unieke première van de spetterende muziekfilm CALLE 54 op het Scheveningse strand. Deze film van de Spaanse filmmaker en Oscar-winnaar Fernando Trueba is een liefdevolle ode aan de latin-jazz en bestaat uit een fantastische aaneenschakeling van originele, speciaal voor de film geënsceneerde studio-optredens van grootheden als Gato Barbieri, Eliane Elias, Michel Camilo, Paquito d.Rivera, Chucho Valdes, Tito Puente e.v.a. CALLE 54 wordt in de open lucht op groot scherm vertoond. (Voor meer informatie over CALLE 54 zie ook: www.calle54film.com )

Jazz Beach Party Jam
Na de filmpremière wordt het muzikale vuur verder opgestookt in de naastgelegen strandclub Jellyfish, waar de JAZZ BEACH PARTY JAM plaatsvindt met gepeperde optredens van spraakmakende (latin) jazzformaties.
Hou de website in de gaten voor het laatste nieuws!

Toegangsprijzen The Hague Jazz Convention

Toegangskaart 12 Juli Fl. 95,- (circa $ 37 / . 45)
Toegangskaart 12 Juli (studenten) Fl. 47,50 (circa $ 18.50 / . 25)
KAK-O-JAM (alleen voor kinderen 8-12) Gratis. Première CALLE 54 Gratis JAZZ BEACH PARTY JAM Fl. 47.50 p.p. (circa $ 18.50 / . 25)

. Let op! Maximum aantal inschrijvingen, deelname op vertoon van toegangskaartje 'Gigs for Kids'.
De vertoning van CALLE 54 op het strand bij de haven begint om 20.00 uur
De JAZZ BEACH PARTY JAM begint om 22.00 uur. (Strandclub JellyFish, Strandweg 1, Scheveningen)

Toegangskaarten voor het congres, de KAK-O-JAM en de JAZZ BEACH PARTY JAM zijn verkrijgbaar bij de balie
van het Nederlands Congres Centrum in Den Haag of te bestellen via de website www.thjc.nl.NOOT VOOR DE REDACTIE,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie