Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 11-07-2001 Politieberichten district Kerkrade
Woensdag 11 juli 2001 - 15.30 uur

Vaals; met opzet van weg gereden
Een 23-jarige fietser uit het Duitse Aken werd dinsdag 10 juli om 20.00 uur op de Maastrichterlaan in Vaals met opzet van zijn fiets gereden door een 27-jarige autobestuurder uit Bocholtz. De fietser liep daarbij diverse schaafwonden aan zijn knie, enkel en elleboog op en een bloeduitstorting aan zijn heup.
De verdachte werd aangehouden ter zake poging tot doodslag c.q. poging tot zware mishandeling.
Hij is inmiddels in verzekering gesteld terwijl zijn rijbewijs ingevorderd werd en zijn auto in beslag genomen werd. De fietser had zich vergist en reed in plaats van over het fietspad over de rijbaan van genoemde weg. Toen de verdachte de fietser van achteren naderde, ergerde hij zich dermate aan de fietser die over de rijbaan reed dat hij op hem begon te claxonneren. Toen hij in het voorbijrijden zag dat de fietser in zijn richting kennelijk een armgebaar maakte, raakte hij dermate van de kook dat hij zijn auto met piepende banden tot stilstand bracht. Toen de fietser hem rechts voorbij reed, sloegen bij hem "de stoppen door" en ontstond bij hem het idee de fietser van de weg te rijden. Hij reed hem achterna en in het voorbijrijden stuurde hij naar rechts. Daarbij raakte hij de fietser die daardoor over de kop sloeg en gewond bleef liggen.
Na de aanrijding ging hij er opnieuw met piepende banden vandoor. Een paar straten verderop kwam hij tot bezinning en reed terug naar de plek van het ongeval. Diverse getuigen hadden een en ander gezien waarvan er een al de achtervolging had ingezet. Door de inmiddels gewaarschuwde politie werd de verdachte ter plaatse aangehouden.
Voor zover nu bekend zal hij worden voorgeleid voor de Officier van Justitie.

Kerkrade; schennis in winkel
Twee 15-jarige meisjes uit Kerkrade werden dinsdag 10 juli om 17.00 uur in een warenhuis aan de Niersprinkstraat in Kerkrade geconfronteerd met een schennispleger. Terwijl de meisjes in een looppad tussen de rekken met kleding keken, werd hun aandacht getrokken door een man die tussen die rekken stond. Hij hield zijn geslachtsdeel vast en masturbeerde. Na zijn "daad" liep hij weg en liet de geschrokken meisjes achter. De politie stelt een onderzoek in.

Vaals; beroving van telefoon
Terwijl een 21-jarige man uit Vaals al telefonerend met zijn gsm op dinsdag 10 juli om 11.45 uur over de Randweg in Vaals liep, werd hij voorbij gereden door twee mannen op een (cross)bromfiets. Plotseling voelde hij een harde duw in zijn rug en rukte de duopassagier zijn mobiele telefoon uit zijn hand. Na de beroving reed het tweetal snel weg over het voetpad van de Randweg. Van hen ontbreekt ieder spoor.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie