Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerkende mediabedrijven starten persbureau Novum

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

's-Graveland, 11 juli 2001

Samenwerkende mediabedrijven starten nieuw persbureau:
'Novum streeft naar eerlijke marktverdeling'

De mediabedrijven Cameo Media Holding BV en MoneyView Nederland NV hebben de krachten gebundeld en starten gezamenlijk het persbureau Novum. Novum zal nieuwsvoorziening leveren aan alle media waaronder radio, televisie, internet, kabelkranten en dagbladen.

"Met de komst van Novum, zal de markt van de nieuwsvoorziening beter en eerlijker verdeeld worden. De nationale media zal niet meer afhankelijk zijn van één persbureau." aldus algemeen directeur Thiemo de Lange. "De toegevoegde waarde van Novum ligt in de krachtenbundeling van de gespecialiseerde nieuwsdiensten waaronder Cameo NewsBites, ShowBites, MoneyView On-Line, AP.nl, YourNews en het fotopersagentschap WFA. Daardoor heeft Novum de beschikking over een kwalitatief hoogstaand en vooral uniek product. Novum is gestart omdat de initiators Iemke Roos en Jan Riemens een enorme behoefte in de markt constateerden naar een persbureau dat een compleet pakket aan nieuwsvoorziening kan leveren." vervolgt De Lange, "En dat die behoefte er is, heeft de praktijk inmiddels al uitgewezen. Sinds de softlaunch, op 1 september 2000, levert Novum haar nieuwsvoorziening aan ruim 20 internet- en intranetsites en aan de traditionele media zoals kranten en tijdschriften. Niet alleen in Nederland heeft Novum afnemers: "Afgelopen week is er een overeenkomst gesloten met het van oorsprong Italiaanse Telpress, en daar zijn wij bijzonder trots op." vervolgt De Lange. "Telpress zal de feed van Novum invoegen in de software die zij levert aan ondermeer persagentschappen in Europa, maar ook aan bijna alle Nederlandse ministeries."

De gebieden waarin Novum het nieuws levert zijn: binnenland, buitenland, politiek, entertainment, financieel & economisch en lifestyle. Daarnaast levert zij als een van de eerste persbureaus in Nederland streaming video- en audionieuws. De distributie gebeurt in samenwerking met Factlane van PCM, Telpress en YourNews.

Met ruim 4.500 tekstberichten per maand en 150 (streaming-)video-items, is Novum in één keer het op één na grootste onafhankelijke persbureau van Nederland, dat een geheel eigen en unieke nieuwsfeed heeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Novum
t.a.v. de heer Th. de Lange
Zuidereinde 156
1243 KN 's-Graveland
Telefoon: 035-647 92 34
Mobiel: 06-54 65 37 37
Email: (persinfo@novumnieuws.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie