Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Joeri van Dijk wint wederom het ISAF Jeugd WK 2001

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

DATUM: 11-7-2001

ZEILEN/WINDSURFEN - ISAF Jeugd Wereldkampioenschap 2001ISAF

Joeri van Dijk wint wederom het ISAF Jeugd WK 2001

Het is de huidige jeugdwereldkampioen windsurfen uit Ter Aar weer gelukt. In Frankrijk (Crozon-Morgat) vond het ISAF Jeugd WK plaats. Het was niet makkelijk voor de talentvolle windsurfer, maar ook dit jaar wist hij, net als vorig jaar, de titel op te eisen. Joeri van Dijk is vandaag Jeugdwereldkampioen 2001 geworden.

Hij heeft wel keihard moeten werken, maar het is hem gelukt, zo sprak een opgeluchte coach Jochem Brenninckmeijer. De druk was hoog, men vond immers dat hij die medaille maar moest pakken na zijn overwinning tijdens de SPA Regatta en vorig jaar op het ISAF Jeugd WK in Sydney. Toch wist hij goed met de druk om te gaan, maar makkelijk was het zeker niet. Vooral ook omdat Joeri nu bij de oudste jeugd hoorde. Het was een licht-weer evenement en bij zachte wind zijn de lichtere jongens zoals de jongen uit Griekenland en uit Hong Kong echte concurrenten.

Over de races meldt Brenninckmeijer dat van de twaalf gevaren races Van Dijk vier maar een eerste plaats pakte en zeven maal een tweede. Juist het feit dat hij niet zo vaak als eerste eindigde maakte het spannend. Zijn starts waren goed, dan kwam hij toch niet als eerste bij de bovenboei en moest gedurende de wedstrijd op snelheid zijn concurrenten pakken. Eigenlijk was zijn laatste race in de serie zijn beste. Daarin voer hij van start tot finish aan kop en hadden alle overige windsurfers geen schijn van kans.

Bij de Mistral-meisjes heeft Marjan de Ron, eveneens woonachtig in Ter Aar, goed gescoord. Tot en met de laatste dag stond zij op een derde plaats. Helaas ging de laatste race minder en is zij in het overall klassement geeindigd op een vierde plaats.

In de overige klassen deed Eduardo van Vianen uit Oegstgeest goede zaken door als tiende te eindigen in de Laserklasse. Eduardo is geselecteerd om deel te nemen aan de Europese Jeugd Olympische Dagen die plaatsvinden van 21 t/m 27 juli in het Spaanse Murcia .

Laat meer artikelen zien over: Wedstrijdsport

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie