Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van woensdagmorgen 11 juli 2001
09:57 woensdag 11 juli 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033


* Onder invloed

HOOGEVEEN - Bij een alcoholcontrole op de Mr. Cramerweg werd gisteravond een 51-jarige bestuurder uit Dalerpeel aangehouden die met teveel drank op achter het stuur zat. Aan het bureau blies de man 780 µg/l (ongeveer 1.8 promille). Verder bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


* Diefstallen uit autos

REGIO Gisteren en afgelopen nacht is er op diverse plaatsen in Drenthe ingebroken in autos.
In Assen moesten autos aan de Oude Molenstraat 2x, het Mercuriusplein en het Eemland het ontgelden. Gestolen werden de radios, cds, een portemonnee met pasjes, een rijbewijs, een kappersschaar en een föhn. In Hoogeveen aan de Vos van Steenwijklaan werd van een auto op een bedrijfsterrein de achterruit ingeslagen. In de bus werd nog een stuk straatsteen aangetroffen. Het is niet helemaal duidelijk of er iets gestolen is.
In Elim aan de Prieswijk werd afgelopen nacht ingebroken in 3 autos. Uit 1 auto wordt niets vermist, terwijl uit de andere twee de radios weg zijn.


* Winkeldiefstal

RODEN Gisteren tegen de avond is een 56-jarige inwoonster van Emmen betrapt bij het stelen van een schaal van een Wedgewood servies. De vrouw was aan het winkelen in een zaak aan het Julianaplein toen zij de schaal in de tas stopte. Dit werd gezien door het personeel en toen zij andere boodschappen wel betaalde, maar de schaal niet, is zij aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij is verhoord en tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.


* Mishandeling

EMMEM Gisteravond is in een woning aan De Haar een 28-jarige Emmenaar geslagen en geschopt door een man en een vrouw uit Groningen. Dit stel kwam bij de Emmenaar verhaal halen over het ontruimen van een woning. De juiste toedracht is echter nog niet duidelijk. De Emmenaar is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.


* Werkplaats afgebrand

HOLLANDSCHEVELD Afgelopen nacht is aan de Riegshoogtendijk een werkplaats van een aannemer tot de grond toe afgebrand. Even na 01.00 werd de brand ontdekt en de snel ter plaatse zijnde brandweer kon voorkomen dat brand oversloeg naar de woningen die op enkele meters afstand stonden. Gezien de dichtheid van de bebouwing en de felheid van de brand, zijn de aangrenzende woning tijdelijk ontruimd. Vandaag zal de technische recherche een onderzoek instellen.


* Meisje gebeten door hond

KLAZIENAVEEN Gisteravond is een 10-jarig meisje uit Klazienaveen gebeten door een hond. Het meisje skeelerde over de Eemslandweg, toen zij plotseling door een grote hond in het rechterbovenbeen werd gebeten. De wond moest middels 6 hechtingen in het Scheperziekenhuis gehecht worden. Vandaag zal de eigenaar van de hond bezocht worden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie