Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor project Ouderen en Wijkvernieuwing Vinkhuizen

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 11 juli 2001 Persbericht nr.151

Provincie steunt project Ouderen en Wijkvernieuwing Vinkhuizen met f40.000,-

Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten een subsidie van f40.000,- te geven aan het project "Ouderen en Wijkvernieuwing Vinkhuizen" van WoonZorg Nederland. Het project is gericht op de leefsituatie van ouderen in de wijk Vinkhuizen.

In de wijk Vinkhuizen in de stad Groningen wonen relatief veel ouderen. Reden voor de Gemeente Groningen en andere partijen om concrete acties met het thema "Ouderen en Wijkvernieuwing" op te zetten. In de periode 2001-2003 zal het project worden opgezet rond zorg,wonen, vervoer, veiligheid, leefbaarheid en voorlichting.

Ouderen zelf centraal

De ouderen van Vinkhuizen zullen via de SOOG (samenwerkende ouderenbonden van Groningen) vertegenwoordigd zijn in zowel de werk- en stuurgroep rond het project. Daarnaast zal er een klankbordgroep van ouderen uit de wijk worden geformeerd, om de wensen van de ouderen zelf zo goed mogelijk te verwezenlijken.

Bestaande infrastructuur

Als uitgangspunt neemt men de bestaande infrastructuur van de Groninger wijk Vinhuizen. Een voorbeeld hiervan is de bouw van Hunzerheem, een nieuw verzorgingshuis. Dit verzorgingshuis krijgt namelijk ook een functie als multifunctioneel centrum voor de wijk.

Samenwerking

Bij het project zijn de volgende partijen betrokken: WoonZorg Nederland (eigenaar van het zorgcentrum), de Heijmansstichting (exploitant van het zorgcentrum), Wing (een Groninger welzijnsinstelling), SOOG (samenwerkende ouderenbonden van Groningen), Thuiszorg Groningen, De Huismeesters (woningcorporatie) en de Gemeente Groningen.

De kosten van het project bedragen in totaal f140.000,-. Dit bestaat voor het grootste gedeelte uit het aanstellen van een projectleider ( f100.000,-), maar ook uit PR-, organisatie- en informatiekosten. De volgende partijen hebben een bijdrage toegezegd:
* De Gemeente Groningen f40.000,-

* De deelnemende partijen f20.000,-

* De Provincie Groningen f40.000,-

Voor de overige f40.000,- wordt een beroep gedaan op de woonstimuleringsregeling van het Ministerie van VROM. Het Ministerie zal hierover in december besluiten. De bijdrage van de Provincie komt uit het stimuleringsfonds zorg

Noot voor de pers: voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Joske Kluvers van de afdeling Bestuurscontacten, 050 - 316 41 39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie