Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland zuid, 09.10 uur

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.10 uur
Verkeerscontroles

EEMLAND ZUID Brommers en scooters werden dinsdagmiddag gecontroleerd op de Heiligenbergerweg in Amersfoort. De controle leverde tien processen-verbaal op wegens een opgevoerde tweewieler en één voor een niet werkende rem. Verder werden bekeuringen geschreven voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat (vier keer), het niet dragen van de helm (een maal) en het rijden over een doorgetrokken streep (eveneens een maal).

Een korte snelheidscontrole leverde dinsdagmiddag in Leusden negen bekeuringen op. Tussen half twee en twee uur controleerde de politie op de Groene Zoom. Eén op de vier passanten bleek te snel te rijden. De snelste reed 79 km/u waar 50 de limiet is.

Vrouw met kind aangereden

LEUSDEN Een 38-jarige fietster uit Leusden en haar zevenjarige dochter raakten dinsdagavond lichtgewond na een aanrijding.

De vrouw fietste met haar dochter achterop op de rotonde Hamersveldseweg/Burgemeester de Beaufortweg, waar zij geen voorrang kreeg van een automobilist. De vrouw en het kind zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hun verwondingen bleken mee te vallen.

De automobilist, een 74-jarige inwoner van Leusden, had de fietser voorrang moeten verlenen en kreeg een proces-verbaal. De fiets raakte flink beschadigd, de auto liep een ster in de voorruit en een kras op.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Na een korte achtervolging werd op de Geldersestraat een winkeldief aangehouden. De man, een 32-jarige inwoner van Amersfoort, had kort daarvoor uit een winkel aan de Nijverheidsweg-Noord goederen gestolen. De man bleek nog een celstraf te moeten uitzitten. Hij is direct ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie