Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur
Verdachten gewapende overval aangehouden

UTRECHT Op zaterdag 7 juli j.l. vond er een gewapende overval plaats op een winkel aan de Kanaalstraat in Utrecht. Na onderzoek werden door de politie op maandag 9 juli drie mannen uit Utrecht aangehouden. De mannen worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval.

Naar de verdachten een 18, 16 en 48-jarige man allen uit Utrecht- wordt nader onderzoek ingesteld naar mogelijke betrokkenheid bij andere overvallen.

Dronken automobilist klemgereden

HAARZUILENS Een 38-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is dinsdagavond om acht uur op de Rijndijk klemgereden omdat getuigen haar slingerend zagen rijden met zware schade aan de voorzijde van haar auto. Het voorwiel van de auto was volledig ontzet. Nader onderzoek wees uit dat de bestuurster een aanrijding in Bilthoven had gehad en daarna was doorgereden.
Een ademtest wees uit dat de vrouw een promillage had van 1.7. Haar rijbewijs werd ingenomen. Na het uitschrijven van een dagvaarding en een rijverbod van acht uur kon zij weer vertrekken.

Gewapende overval

UTRECHT - Een kledingwinkel aan de Rijnlaan is dinsdagmiddag om vijf uur overvallen door een gewapende man. Op het moment dat een 31-jarige medewerkster in de winkel was kwam de gemaskerde overvaller binnen en dwong de vrouw onder dreiging van een vuurwapen geld uit de kassa te halen.
Met een tot nu toe onbekend geldbedrag verdween de overvaller. Het signalement van de overvaller wordt omschreven als een man van ongeveer 20 a 25 jaar met een lengte van ongeveer 1.75 tot 1.80 m. Hij heeft een mager postuur en droeg tijdens de overval een blauw groene jas tot over zijn heupen. De politie verzoekt getuigen zich te melden op het nummer 0900-8844.

Straatrovers actief

UTRECHT Op de dr. M.A. Tellengenlaan is dinsdagmiddag om kwart over twaalf een 59-jarige vrouw uit Utrecht beroofd van haar handtas. Een onbekende jongen griste de hadtas uit haar fietstas. Al gillend ging de vrouw achter de jongen aan die hulp kreeg van zijn maatje. Een aantal op het sportpark aan de Grebbenberglaan sportende brandweerlieden renden achter de verdachten aan maar helaas konden zij niet worden aangehouden. Wel werd de tas met de complete inhoud teruggevonden in de bosjes aan de Admiraal Helfrichlaan.

Dinsdagavond om tien over half acht werd een 34-jarige vrouw die over de Nijenoord liep beroofd van haar handtas. Een man gaf haar een duw en sneed met een mes de tas open. Hierdoor ontstond een worsteling. Doordat een mes werd gebruikt raakte de vrouw gewond. Nadat de overvaller zijn slag had geslagen stapte hij bij zijn maat in een auto en ging er vandoor. De politie zoekt getuigen van deze overvallen.

Wegpiraat weet te ontkomen
UTRECHT Dinsdagavond rond half tien werd een ongeveer 17-jarige jongen op de Laan van Chatroise door de politie klemgereden nadat hij een stopteken negeerde. Zijn rijgedrag was dermate opvallend dat de politie hem hierover wilde spreken. Daarbij droeg de bestuurder geen helm en was de brommer niet verzekerd. Op de kruising met de Laan van Chatroise ontstond tussen politieauto en de bestuurder van de bromfiets een aanrijding. De jongen die hulp kreeg van medestanders ging er vandoor. Zijn vriendin, een ongeveer 15-jarig meisje raapte de gevallen bromfiets op en wilde hiermee weglopen. De agent, die alleen was, wist dit te voorkomen waarna de brommer in beslag werd genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie