Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie Huisbezoek hoogbejaarde ouderen in Corpus Den Hoorn

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

11
JUL
12.32

Persbericht

Huisbezoek hoogbejaarde ouderen in Corpus den Hoorn 11-07-2001

Het college van B&W stelt voor om f 150.000 beschikbaar te stellen voor het pilotproject Huisbezoek Ouderen in Corpus den Hoorn. Het gaat om alle alleenwonende ouderen van boven de 75 jaar. Doel is behoefte aan hulp en dienstverlening in kaart te brengen en ouderen te informeren over de mogelijkheden.

Het hoofddoel van het Groninger ouderenbeleid is ouderen in staat stellen om tot op hoge leeftijd zelfstandig te kunnen blijven wonen. Hiervoor is een samenhangend beleid ontwikkeld op het gebeid van wonen, zorg, welzijn vervoer en inkomen. Keerzijde van het langer zelfstandig wonen op hoge leeftijd is de afname van sociale contacten. Sociaal isolement ligt dan al snel op de loer. Hoogbejaarden zonder sociale contacten zijn feitelijk onzichtbaar voor de instanties juist door dit gebrek aan contacten. Meestal komt de GGD en het Centraal Meldpunt Zorg pas met hen in contact als het te laat is; alleen opname in een verzorging- of verpleeghuis biedt dan nog uitkomst. Dit kan worden voorkomen als in een eerder stadium hulp geboden zou worden. Daarom willen B&W een pilot starten in Corpus den Hoorn, waarbij alle hoogbejaarden van 75 jaar en ouder (naar behoefte) worden bezocht en persoonlijk worden geïnformeerd over de voor hen beschikbare voorzieningen. Ook wordt de vraag naar hulp en dienstverlening geïnventariseerd, zodat een passend aanbod kan worden ontwikkeld. Als de pilot slaagt zal het project in de hele stad worden voortgezet. Het project wordt uitgevoerd door WING en de MJD.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie