Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deel flexwerkers Philips, Cordis en Dep in vaste dienst

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

11-07-2001

Deel flexwerkers Philips en andere bedrijven in vaste dienst

Op Initiatief van CNV Metaal en elektro komt een klein deel van de flexwerkers van Philips Drachten, Cordis Europe (Roden) en Delft Electronic Products (Roden) in vaste dienst van het onlangs opgerichte bedrijf Teamwork.

Volgens de bond biedt dit de flexwerkers en de bedrijven grote voordelen. De werknemers worden verder geschoold, doen in korte tijd relatief veel werkervaring op in verschillende ondernemingen en in verschillende functies. De bedrijven zijn op hun beurt verzekerd van een permanente bron van flexibel inzetbaar en kwalitatief goed personeel. Dit laatste is vooral van belang, omdat ook in de noordelijke provincies de krapte op de arbeidsmarkt fors is toegenomen.

Uniek project
In eerste instantie mikt Teamwork op een vast dienstverband voor enkele tientallen flexwerkers. Voor de werknemers wordt een scholingsbudget ingesteld door een opslag op het uurloon van de flexwerkers. Dit geld wordt betaald door de onderneming die de flexwerker inhuurt van Teamwork. Daarmee investeren de deelnemende bedrijven in de scholing en employability van de flexwerkers. Volgens CNV Metaal en elektro is dit unieke project niet het laatste waarin bedrijven en ondernemingen samenwerken. De bond wil ook elders dit soort samenwerkingsverbanden opzetten om op die manier flexwerkers en bedrijven meer zekerheid te bieden en tevens te bereiken dat flexwerkers hun employability kunnen vergroten. Dit laatste is vaak een probleem, omdat zij via uitzendbureaus van de ene naar de andere klus rennen. CNV Metaal en elektro verwacht dat besprekingen hierover in het najaar beginnen.

Houten, 11 juli 2001

Nadere inlichtingen:

Piet Fortuin (bestuurder CNV Metaal en elektro) 0512 - 58 34 70
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie