Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fietswebsite telt 100.000 bezoekers sinds april 2000

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amersfoort, 11 juli 2001

MIJLPAAL: 100.000 BEZOEKERS AAN FIETSWEBSITE

Meer dan 100.000 individuele bezoekers hebben tot heden de fietssite 'Fietsen Eén Twee Drie' (www.fietsen.123.nl) bezocht. De fietswebsite heeft inmiddels ook een record-aantal fietsroutes op haar pagina's gepubliceerd. Niet minder dan 253 routes in Nederland en 61 routes in België worden beschreven, waarmee een totaal aantal van 314 fietsroutes is gehaald. Daarnaast worden 23 één- of meerdaagse fietsevenementen aangekondigd in de zogenaamde 'Actuele Fietsagenda'. Ook het aantal fietsenzaken zonder en met internetsites, dat wordt gepubliceerd, is uitgebreid tot respectievelijk 170 en 123.

Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl) is in april 2000 opgericht als een niet-commerciële gezinshomepage voor fietsliefhebbers in de regio Amersfoort. De naam was toen nog 'Fietsen rond Amersfoort'. De site kreeg echter al snel een landelijk karakter. Steeds meer fietsroutes in de rest van Nederland, maar ook in België werden op Internet ontdekt en gepubliceerd. De 1.2.3.-formule, waarnaar de website later is genoemd, bleek aan te slaan. Deze formule houdt in: 1.route (op internet) kiezen, 2. printen van de route en 3. fietsen! Fietsliefhebbers kunnen vanaf hun PC hun fietsroute (gratis!) uitzoeken en uitprinten. Bijkomend voordeel blijkt, dat de routes op Internet actueel gehouden konden worden, wanneer bijvoorbeeld weer ergens een rotonde is aangelegd. Met andere woorden: snel en gratis actuele fietsroutes!

De spectaculaire groei van het aantal bezoekers heeft zich vooral dit jaar voorgedaan, nadat de fietswebsite op vele plaatsen waarderende recensies had gekregen. Gewaardeerd werd het no-nonsense karakter van de site zonder veel overbodige toeters en bellen, maar met adequate informatie over fietsen en fietsroutes. Verschillende websites riepen 'Fietsen Eén Twee Drie' daarom uit tot 'site van de dag'. Van de 'buitensites' werd de fietswebsite uitgeroepen tot nummer 1. Het maandblad 'Kampioen' van de ANWB koos 'de Gelderse Vallei-route' zelfs tot 'fietsroute van de maand'. Vanaf 1 april werden daardoor een kleine 20.000 bezoekers per maand geteld.

Het laatste nieuwe initiatief van de fietsite is de publicatie van een - gratis - 'Fietsnieuwsbrief' voor fietsliefhebbers. Het vierde e-mail-nummer zal eind juli verschijnen. Het aantal abonnees heeft de 1500 overschreden. Een verrassend begin van deze nieuwe loot aan de stam van 'Fietsen Eén Twee Drie'.

NB: Het aantal 'pageviews' is uiteraard aanzienlijk hoger dan 100.000. De meting van het aantal bezoekers vindt niet plaats op de eerste (inlog-)pagina, maar op de pagina 'Fietsroutes' om een zo betrouwbaar mogelijk beeld te krijgen. Nadere informatie:

Fietswebsite 'Fietsen Eén Twee Drie',
Gerrit Pruim,
Tolick 44,
3828 HE Hoogland,
tel.: 033-4804056
tel. mobiel: 0623228507
fax: 033-4890310
E-mail: (fietsen@fietsen.123.nl)
Internet: www.fietsen.123.nl

NB: De moeilijker te onthouden adressen (voor e-mail: (fietsen.rond.amersfoort@inter.nl.net) en voor Internet: web.inter.nl.net/hcc/ISB) blijven gewoon geldig en bruikbaar!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie