Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CryoCor breidt triallocaties uit voor hartritmestoornissen

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CRYOCOR INC

CryoCor breidt triallocaties uit voor hartritmestoornissen

CryoCor breidt klinische triallocaties uit voor hartritmestoornissen

:: Derde locatie in Nederland ter behandeling van hartritmestoornissen

San Diego - CryoCor, Inc., een onderneming in medische technologie kondigde vandaag de uitbreiding aan van hun klinische trials ter behandeling van hartritmestoornissen met aanvullende klinische procedures die uitgevoerd worden door Dr. Luz-Maria Rodriguez, Dr. Carl Timmermans en Professor Harry Crijns, verbonden aan het Academisch Ziekenhuis van Maastricht. Het CryoCor(tm) Cardiac Cryoablation Systeem gebruikt intracardiale cryotherapie om patiënten te behandelen die last hebben van snelle en onregelmatige hartslag, zoals atriale fibrillatie.

De onderneming meldde dat het team artsen in het Academisch Ziekenhuis met succes het CryoCor(tm) Cardiac Cryoablation Systeem heeft toegepast bij hun eerste patiënt, een 45 jaar oude man uit Limburg, die zowel aan atriale fibrillatie als aan atriale flutter leed.

'We hebben aanzienlijke ervaring opgedaan met de cryoblation technologie in het dierlaboratorium en we zijn blij dat we het CryoCor systeem nu kunnen gebruiken om onze patiënten te helpen,' aldus Dr. Rodriguez, Professor Elektrofysiologie aan het AZM.

'Het doet me altijd goed om te zien dat het AZM deelneemt aan de allermodernste medische technologie en klinische evaluatie daarvan. De CryoCor(tm) cryoablation technologie zal naar alle waarschijnlijkheid zeer belangrijk worden voor de behandeling van patiënten met atriale tachyaritmie, met name bij die patiënten die lijden aan atriale fibrillatie,' voegde Professor Crijns, hoofd van de afdeling cardiologie, eraan toe.

Wanneer deze eerste trial, die nu in Nederland, Hongkong en Duitsland wordt uitgevoerd, voltooid is, is de onderneming van plan EG-markering aan te vragen om hun product buiten de Verenigde Staten op de markt te brengen. CryoCor wil ook een verzoek indienen bij de Food and Drug Administration (FDA) waarna zij gelijksoortige trials kunnen uitvoeren bij mensen met cardiale aritmie in de Verenigde Staten.

Over CryoCor

Het CryoCor(tm) Cardiac Cryoablation System dient een koelmiddel (een goedgekeurd medisch gas) toe aan de punt van een intravasculair catheter. Zodra dit catheter in het hart is, kan het temperaturen van -80 C en lager produceren om selectief het weefsel dat de aritmie veroorzaakt, te inactiveren. Dit voorkomt een snelle en onregelmatige hartslag, zoals bij atriale fibrillatie.

CryoCor, Inc. werd opgericht in het najaar van 2000. Het is een bedrijf dat medische technologie ontwikkelt en gespecialiseerd is in het gebruik van intracardiale cryotherapie-technologie. De onderneming ontwikkelt een nieuwe lijn op catheter gebaseerde producten die cryogenische energie leveren om cardiale laesies te maken om ritmestoornissen te onderbreken, met een curatieve en minimaal belastende procedure voor de patiënt. De onderneming richt zich op het behandelen van atriale fibrillatie, een ritmestoornis of abnormale hartslag waar 5 miljoen mensen wereldwijd aan lijden. Daarnaast kan het CryoCor(tm) Cardiac Cryoablation System klinisch nuttig zijn voor het behandelen van ritmestoornissen in beide kamers van het hart.

U kunt voor meer informatie over de trials met CryoCor contact opnemen met: Kenneth L. Ripley, VP, Clinical Affairs op (kripley@cryocor.com) of tel: +1 858 909-2220.

Web site: www.cryocor.com

Contactpersoon: Gregory M. Ayers, MD, PhD, President en CEO of CryoCor, Inc., tel: +1 858-909-2210, (gayers@cryocor.com)

11 jul 01 14:19

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie