Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Venlo (12.30 uur)

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 11-07-2001
Mediaberichten 01 juli (12.30 uur)

VENLO Oplichting

VENLO De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.40 uur drie jonge mannen uit Reuver in de leeftijd van 24, 17 en 23 jaar aangehouden. De verdachten hebben een 24-jarige inwoner van het Duitse Essen geld afhandig gemaakt door hem nepdrugs aan te bieden en te verkopen. Politieagenten die surveilleerden op de Parade kregen een melding van omstanders dat een Duitser was beroofd door drie jongens die richting de Nieuwstraat waren gevlucht. De verdachten werden hier aangetroffen en aangehouden. De drie verdachten werden overgebracht naar het bureau, waar ze verklaarden dat ze de Duitse man nepdrugs hadden verkocht voor ongeveer duizend gulden. Dit geldbedrag werd bij een van de verdachten aangetroffen en in beslag genomen. De zaak zal vermoedelijk met toepassing van snelrecht worden afgehandeld.

VENRAY Winkeldief betrapt

VENRAY De politie heeft dinsdagavond een 14-jarige inwoner van Venray aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Bleek. De jongen probeerde snoep van ongeveer drie gulden te stelen, maar werd betrapt door het winkelpersoneel. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Inmiddels is hij overgedragen voor een HALT-procedure.

WEERT Twee verdachten aangehouden

WEERT De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 26-jarige en een 41-jarige inwoner van Weert aangehouden. Politieagenten zagen tijdens een surveillance op de Kasteelsingel een fietser met hoge snelheid aan komen fietsen en dat twee personen achter hem aanrenden. Omdat de voetgangers de aandacht van de agenten trokken, besloten ze om de fietser te laten stoppen om hem te vragen wat er gaande was. Op de Beekstraat wisten ze hem tot stoppen te dwingen. Het bleek dat de fietser, de 41-jarige Weertenaar, een tas had gestolen van een 34-jarige plaatsgenoot. Toen de 34-jarige dit bemerkte zette hij samen met de 41-jarige man de achtervolging in om de tas terug te halen. Terwijl de politieagenten de zaak in kaart aan het brengen waren, bemoeide de 26-jarige man zich met de zaak, nam de tas af van de 41-jarige en sloeg hem in het gezicht. Hierop werd hij aangehouden ter zake mishandeling en onder verzet overgebracht naar het bureau. Ook de 41-jarige werd aangehouden in verband met de diefstal en overgebracht naar het bureau. Tegen beide mannen zal waarschijnlijk proces-verbaal worden opgemaakt.

ROERMOND Drie jeugdige dieven aangehouden

ROERMOND De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee 14-jarige en een 16-jarige inwoner van Roermond aangehouden op verdenking van diefstal. Een passant meldde rond 04.30 uur bij de politie dat drie jongens op een fiets een groot aantal kratten vervoerden en dat die kratten mogelijk gestolen waren. Politieagenten gingen poolshoogte nemen en troffen het drietal op de Maastrichterweg aan. Uit nader onderzoek bleek dat de kratten afkomstig waren uit een bedrijf uit Linne. De drie Roermondenaren werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Omdat ze reeds eerder in aanraking zijn geweest met HALT zal de zaak waarschijnlijk met toepassing van snelrecht worden afgehandeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie