Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kees van Ast herbenoemd in Raad van Bestuur Wageningen UR

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen UR

nr. 051 / 11 juli 2001

Kees van Ast herbenoemd in Raad van Bestuur Wageningen UR

De Raad van Toezicht van Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Wageningen UR) heeft Kees van Ast met ingang van 1 september voor vier jaar herbenoemd in de Raad van Bestuur van Wageningen UR. De Raad van Bestuur vormt tevens het College van Bestuur van Wageningen Universiteit en het College van Bestuur van de Stichting DLO, waar onder meer de onderzoeksinstituten en het praktijkonderzoek onder vallen.

Ir. K.J. van Ast (50), geboren in Zonnemaire en woonachtig in Bennekom, studeerde tuinbouw in Wageningen, alwaar hij in 1975 afstudeerde. Van 1976 tot 1982 was hij wetenschappelijke onderzoeker bij het Landbouw-Economisch Instituut (LEI) in Den Haag. In 1982 werd hij hoofd van de afdeling Teeltkunde van het Laboratorium voor Bloembollenteelt in Lisse. In 1983 trad hij in dienst bij de Directie Akker- en Tuinbouw van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV), aanvankelijk als consulent voor de bloembollenteelt, vanaf 1986 als sectorhoofd sierteelt/adjunct-directeur en vanaf 1988 als directeur. In 1994 werd hij benoemd tot directeur management en plaatsvervangend algemeen directeur bij de Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO). Met ingang van 1 september 1997 werd hij benoemd tot vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR. Van Ast is tevens voorzitter van het Kwaliteits-Controle Bureau voor Groenten en Fruit, president-commissaris Agro Quality Support B.V., lid algemeen bestuur Stichting Kennisstad Wageningen en president-commissaris Biopartner Wageningen B.V. (de life science incubator in Wageningen).

NOOT VOOR DE DE REDACTIE
Meer informatie: Stafafdeling Communicatie, Simon Vink, tel. 0317-484472.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie