Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijtende hond in Klazienaveen en kat beschoten in Erica

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van woensdagmiddag 11 juli 2001
16:11 woensdag 11 juli 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Inbraken in autos

REGIO Gisteren en afgelopen nacht is er weer in diverse plaatsen in Drenthe ingebroken in autos
In Assen aan de Molenstraat, de Smetanalaanen en aan het Oostermoer werd ingebroken in autos. Ramen werden ingeslagen of sloten geforceerd en radios of radardetectoren gestolen.
Ook in Amen aan het Amen moest een auto het ontgelden. Een portier werd geforceerd en de radio werd eruit gehaald. In Emmen aan de Spehornerbrink werd een slot van een portier vernield. Uit de auto verdween de complete hoedenplank met 2 luidsprekers, een subwoofer en een versterker.
Aan de Eekschillersweg in Gieten werd ook een hoedenplank met boxen gestolen uit een auto. Een portier slot was geforceerd om binnen te komen.
In Elim was afgelopen nacht in nog twee autos ingebroken en wel aan de Prieswijk en aan de Zondervanstraat. Portiersloten waren geforceerd en radios werden gestolen.


* Diefstal aanhangwagen

MEPPEL Aan de Industrieweg in Assen is afgelopen nacht been aanhangwagen gestolen. De aanhanger stond naast het pand. Schade is niet bekend.


* Diefstal bromfiets

MEPPEL Vanmorgen deed een 17-jarige jongen uit Meppel aangifte van diefstal van zijn bromfiets. Toen hij gisteren op de carpoolplaats aan de Werkhorst kwam om met zijn brommer naar huis te gaan, bleek deze gestolen te zijn. Hij de brommer nog extra afgesloten met een extra dikke ketting, maar helaas. Het betreft een Honda MB 50 in de kleuren blauw/wit.


* Bijtende hond in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN De eigenaar van de hond had het meisje eerst geholpen, nadat ze door één van zijn honden was gebeten. Hij had daarbij niet gezien dat de beet zo hard aangekomen was. De eigenaar zal ervoor zorg dragen dat de honden beter onder controle zijn en ze niet meer los laten lopen, zodat ze ook niet meer op straat kunnen komen.


* Kat beschoten

ERICA Werd vanmorgen door een bewoonster van de Peelstraat medegedeeld dat een kat van haar is beschoten. De kat is voor onderzoek naar de dierenkliniek in Emmen gegaan, waar vast gesteld werd dat deze beschoten was met een pistool of geweer. De kogel zit nog in de achterheup van de kat en het gewricht is versplinterd. Afgewacht moet worden hoe de kat zal reageren en of zij dit kan overleven. Er zijn geen aanwijzingen richting dader.


* Bestuurders gewond

WIJSTER Vanmorgen zijn bij een aanrijding op de Beilerweg 2 bestuurders gewond geraakt. Een 78-jarige bestuurder uit Beilen reed over een weggetje tussen Holthe en Wijster. Bij de Beilerweg verleende hij geen voorrang aan een 35-jarige bestuurder uit Spier die over deze Beilerweg reed. Deze 35-jarige is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De 78-jarige kwam bekneld te zitten en is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Assen gebracht. Beide voertuigen raakten zeer zwaar beschadigd.


* Winkeldiefstal

ZUIDLAREN Rond de middag werd een 41-jarige inwoonster van Zuidlaren betrapt bij het stelen van in totaal een 20-stuks levensmiddelen en toiletartikelen. Het personeel van de winkel aan de Stationsweg bemerkte dat de vrouw probeerde de artikelen zonder te betalen de winkel uit te krijgen. Zij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij is verhoord en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie