Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dölle over burgemeestersreferendum: VVD gefopt door De Vries

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Dölle over burgemeestersreferendum: VVD gefopt door De Vries

Eerste Kamerlid Alfons Dölle blijft erbij dat het 'burgemeestersreferendum' een "monstrum van een wet" is.
Volgens Dölle heeft de VVD-fractie - in de Eerste Kamer - zich door een waardeloze toezegging van minister De Vries laten overtuigen. Immers, de minister heeft de VVD toegezegd dat de minister van Binnenlandse Zaken zich aan de nieuwe wet zal houden, dat hij enkelvoudige voordrachten ook onder naar zijn oordeel bijzondere omstandigheden naast zich neer zal leggen. "Dat is een fopspeen", aldus Dölle. "De VVD is dus gefopt door De Vries."

De overige toezeggingen, die de minister heeft gedaan, zijn volgens Alfons Dölle vooral van beleidsmatige aard.
Zo heeft de minister toegezegd de interpretatie van de Tweede Kamer te volgen, daar waar het gaat om enkelvoudige voordrachten onder bijzondere omstandigheden. Bijzondere omstandigheden zijn: herindeling, dood van en terugtrekking door de 2e burgemeesterskandidaat.

Verder heeft De Vries toegezegd de gemeenten middels een circulaire voor te lichten over de nieuwe wet en de ambtsinstructie van de Commissaris van de Koningin zodanig te wijzigen, dat de Commissaris verplicht wordt te letten op een correcte voordracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie