Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Asielzoekers gearriveerd in Julia-internaat Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

Asielzoekers gearriveerd

Wethouder G.J. Vogelaar heeft maandag 9 juli de eerste asielzoekers in het voormalige Julia-internaat aan de Burgemeester de Bruïnelaan 84 verwelkomd. Het Centraal Orgaan Opvang asielzoekers (COA) gaat gedurende drie jaar maximaal 90 asielzoekers onderbrengen op deze locatie.

In een Aanvullende Opvanglocatie (AVO) krijgen asielzoekers een tijdelijke verblijfplaats aangewezen waarvoor in de reguliere centra geen plaats is.

Een speciaal in het leven geroepen commissie, waar de COA, politie, gemeente en omwonenden in zijn vertegenwoordigd, gaat de opvang begeleiden. De begeleidingscommissie heeft tot taak signalen uit de omgeving op te vangen en door te geven aan het beheer van de opvanglocatie.

Voor de commissie worden nog omwonenden gezocht die hierin zitting willen nemen. Heeft u interesse? Dan kunt u bellen met:

Gemeente Zwijndrecht
mevrouw T. van Gilst
tel. (078) 620 66 11

Heeft u vragen en/of opmerkingen over de AVO dan kunt u bellen met de beheerder: tel. (078) 620 98 83.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie