Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drenthe in cijfers uitgebreid met cultuur en welzijn

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Drenthe in cijfers uitgebreid met cultuur en welzijn

Assen, 11 juli 2001
Persberichtnummer 01 -064De statistische jaargids van de provincie, Drenthe in cijfers 2000, is gereed. Het is inmiddels de vierde editie. Hierin wordt snel en gemakkelijk antwoord gegeven op tal van vragen, bijvoorbeeld over de bevolking, woningbouw, arbeidsmarkt en het milieu. De nieuwe uitgave is verrijkt met het hoofdstuk Cultuur en welzijn. Verder is dit jaar een begin gemaakt met een digitale versie van Drenthe in cijfers.

De belangstelling voor de statistische jaargids van de provincie, die in 1998 voor het eerst verscheen, is groot. Drenthe in cijfers heeft zich in die periode verder ontwikkeld. Zo is het hoofdstuk Cultuur en welzijn toegevoegd. Daarin wordt informatie gegeven over onder meer podia, bibliotheken, allerlei vormen van amateurkunst, maar ook over de deelname van Drenten aan vrijwilligerswerk.

Hoofdstukken, die al vanaf de eerste editie in de provinciale vraagbaak zijn opgenomen, zijn onder andere: bevolking, woningbouw, onderwijs, landbouw, milieu en recreatie en toerisme. Een aantal van deze hoofdstukken is verder uitgebreid. Bij de samenstelling wordt uitgegaan van de meest gestelde vragen, die bij medewerkers van de provincie binnenkomen.

De digitale versie van de jaargids Drenthe in cijfers is in ontwikkeling. Die is te vinden op de site van de provincie Drenthe (www.Drenthe.nl.). Nu al zijn twee onderwerpen beschikbaar, t.w. 'Nitraat in grondwater' en 'Eigendommen van
natuurbeschermingsorganisaties'.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie