Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen brandveiligheid kinderdagcentra

Datum nieuwsfeit: 11-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: brandveiligheid kinderdagcentra, 11 juli 2001

Maatregelen brandveiligheid kinderdagcentra

De gemeente Emmen hecht veel belang aan (preventieve) controle op de brandveiligheid van gebouwen. In verband hiermee zijn er vorig jaar twee extra medewerkers aangetrokken. Zij hebben ondermeer de kinderopvangvoorzieningen gecontroleerd. Naar aanleiding van deze controle worden in de peuterspeelzalen 't Porkenhoes en De Zandkrummels op korte termijn extra brandpreventieve maatregelen getroffen.

Kindercentra worden jaarlijks geïnspecteerd door de GGD. Deze controleert zowel de kwaliteit van de centra als de veiligheid. Hierbij wordt ondermeer gekeken naar calamiteitenplannen, brandblusapparatuur, en nooduitgangen. Als aan alle voorwaarden is voldaan krijgen de centra een Keurmerk. Afgelopen jaar zijn de centra extra kritisch gecontroleerd, dit keer zowel door de GGD als door de brandweer samen met de afdeling Gebouwen van de gemeente. Uit deze controle is gebleken dat in bijna alle kindercentra een aantal kleine maatregelen genomen moet worden om de brandveiligheid te optimaliseren. In bovengenoemde twee peuterspeelzalen zijn meer ingrijpende maatregelen nodig.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie