Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van der Moolen koopt 51% van Cohen, Duffy, McGowan

Datum nieuwsfeit: 12-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van der Moolen Holding NV
Zoek soortgelijke berichten
Van der Moolen Holding NV

PRESS RELEASE

Amsterdam, 12 juli 2001

Van der Moolen: acquisitie Amex specialist Cohen, Duffy, McGowan afgerond

Op 11 juli 2001 tekende Van der Moolen de definitieve overeenkomst voor de acquisitie van een 51% belang in Cohen, Duffy, McGowan & Co., LLC (CDM), actief als specialist en market maker in opties op de American Stock Exchange (Amex). De transactie zal naar verwachting direct bijdragen aan de netto winst en de winst per aandeel van Van der Moolen.

Cohen, Duffy, McGowan
CDM, opgericht in 1972, opereert succesvol als optie-specialist en market maker, met een marktaandeel van circa 12% in het totale contractvolume van de Amex. De onderneming telt 36 medewerkers. CDM is specialist op de Amex in opties op 125 bedrijven, waaronder General Electric, SBC Communications, 3M, Exxon Mobil, Philip Morris, Lucent, Sun Microsystems, United Parcel Service, Goldman Sachs, Merck en Kellog & Co. Van de optieseries waarvoor CDM optreedt als specialist zijn er 6 gerelateerd aan de Dow Jones Industrial Average, 38 aan de Standard & Poor's 500 Index en 10 aan fondsen die deel uitmaken van de Nasdaq 100 Index.

Drs. F.M.J. (Fred) Böttcher: "We zijn buitengewoon verheugd dat CDM nu definitief onderdeel is van ons bedrijf. CDM plaatst ons in één keer strategisch op de kaart wat betreft de optiehandel op de Amex, waarvan we hoge groeiverwachtingen hebben. Ook de bestaande partners zijn die overtuiging toegedaan, gegeven het feit dat iedereen actief blijft in de onderneming en de bestaande partners een 49% belang in het bedrijf handhaven."

American Stock Exchange
De Amex is de op één na grootste optiebeurs in de Verenigde Staten, verantwoordelijk voor 31% van het totaal in de Verenigde Staten verhandelde contractvolume in 2000. De Amex is de enige beurs in de Verenigde Staten die drie handelssegmenten combineert: opties, aandelen en Exchange Traded Funds (ETF's: beleggingsfondsen gekoppeld aan een index). In 2000 werd op de Amex een record aantal van 208 miljoen optiecontracten verhandeld. De Amex kent een specialistsysteem gecombineerd met vloerhandel en realiseert op dit moment een volledig elektronisch systeem van schermenhandel voor de optievloer. Dit systeem zal worden geïmplementeerd in het vierde kwartaal van 2001. In 2000 is de Amex joint ventures aangegaan met de beurs van Singapore en Euronext voor meervoudige notering en handel in ETF's in Azië en Europa.

Nadere informatie: T.L. Schram: 020-535 67 89

Van der Moolen is actief op de belangrijke aandelen- en derivatenbeurzen van Europa en de Verenigde Staten. Als all systems trader handelt de groep in open outcry markten en elektronische handelssystemen in verschillende tijdzones. Op de New York Stock Exchange (NYSE) heeft Van der Moolen momenteel een marktaandeel van circa 10%, waarmee het bedrijf als specialist verantwoordelijk is voor een omzet vergelijkbaar met ruim anderhalf maal het totale handelsvolume van Euronext Amsterdam. Handelaren van Van der Moolen verrichten wereldwijd gemiddeld 60.000 effectentransacties per dag. Volatiliteit en handelsvolume zijn de belangrijke factoren die de resultatenontwikkeling van de groep bepalen.
De aandelen van Van der Moolen zijn genoteerd op de Effectenbeurs van Euronext Amsterdam. De koers van het aandeel kan worden gevolgd op www.vandermoolen.com.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie