Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TradeDoubler ontvangt 35 miljoen SEK financiering

Datum nieuwsfeit: 12-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


TradeDoubler ontvangt 35 miljoen SEK financiering

Nieuwe funding en nieuwe CEO moeten het gehele bedrijf naar winstgevendheid brengen in Q1 2002.

Het Zweedse bedrijf TradeDoubler, de grootste Europese aanbieder van affiliate marketing programma's, heeft van een groot Zweeds financieel instituut en haar huidige investeerders een kapitaalinjectie ontvangen van 35 miljoen Zweedse kronen.

Ondanks de roerige tijden in de internetwereld, maakt TradeDoubler juist een bijzonder snelle omzetgroei door en is in de belangrijkste landen inmiddels winstgevend geworden. Het afgelopen jaar heeft TradeDoubler zich snel uitgebreid over Europa en heeft nu kantoren in 12 Europese landen. Het bedrijf heeft zich de afgelopen twee jaar enorm ontwikkeld en heeft haar omzet ieder kwartaal bijna verdubbeld. TradeDoubler verwacht dit jaar minstens een omzet te halen van 100 miljoen Zweedse Kronen, een globale stijging van zo´n 400% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Om de nieuwe funding toe te lichten zei Felix Hagnö, een van de oprichters van TradeDoubler: "We hebben berekend dat deze nieuwe financiële inbreng de derde en laatste zal zijn die het bedrijf naar winstgevendheid moet brengen. Het kapitaal dat we verkregen hebben, zorgt ervoor dat we niet alleen alleen onze dominante positie in Europa kunnen behouden, maar het stelt ons ook in staat nieuwe producten te ontwikkelen en naar nieuwe markten toe te gaan. We zijn al winstgevend in onze drie grootste markten, Duitsland, Groot-Brittannië en Zweden, en we verwachten dat de andere landen in de zomer en herfst van dit jaar zullen volgen." TradeDoubler kondigt ook aan dat Martin Henricson als nieuwe CEO is aangesteld. Henricson heeft enkele jaren ervaring in de IT en telecommunicatie en komt van Telia, een van de grootste telecommunicatiebedrijven van Scandinavië, waar hij verantwoordelijk was voor de internationale ontwikkeling, telecoms en internet, bij TradeDoubler.Ook is hij MD geweest voor het IT consultancy bedrijf Resco Systems. Daarvoor heeft hij tien jaar als management consultant gewerkt. Martin neemt de taken over van Felix Hagnö, die voor de productontwikkeling gaat zorgen en directlielid blijft. "Ik geloof dat mijn ervaring met het runnen van een bedrijf op Europese schaal groot voordeel kan opleveren voor TradeDoubler, zeker nu het in een intensieve fase van groei beland is.Het is belangrijk dat we een heldere benadering ontwikkelen om onze producten en ons klantenbestand verder uit te breiden. TradeDoubler blijft zich echter hoofdzakelijk richten op de leidende traditionele en pure internet bedrijven voor uitbreiding van haar netwerk. Recentelijk zijn er akkoorden bereikt met internationale bedrijven als Compaq, Carphonewarehouse en Waterstones, alsmede met diverse andere grote bedrijven, waarvan we de namen helaas nog niet kunnen noemen" aldus de nieuwe CEO Martin Henricson.

Over TradeDoubler
TradeDoubler begon haar werkzaamheden in Augustus 1999 en heeft nu meer dan 300 merchants en ruim 280.000 affiliates in 12 landen. TradeDoubler heeft een mix van Pan-Europese multinationals en lokale klanten, zoals Pfizer, Compaq, GE Capital, SAS, Dell, Waterstone´s, Jarvis Hotels, Ebookers, Active ISP, Independer, IEX en BOL, met een compleet platform om hun performance marketingprogramma´s te beheren. TradeDoubler's netwerk, in combinatie met haar technische kennis, stelt adverteerders in staat een partnership aan te gaan met contentsites, wat voor alle betrokkenen voordeel oplevert dankzij een op performance gebaseerd belonings- en betalingsmodel.

Voor meer informatie, ga naar www.tradedoubler.com, of neem contact op met:

TradeDoubler Nederland BV
Cypresbaan 9
2908 LT Capelle aan den IJssel
010-2582677
Jeroen Kramer
Managing Director

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie