Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toetreding arbeidsmarkt werkzoekenden makkelijker

Datum nieuwsfeit: 12-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

www.minszw.nl

MIN SZW: Toetreding arbeidsmarkt werkzoekenden makkelijker

Nr. 2001/137
12 juli 2001

Waadi vergemakkelijkt toetreding arbeidsmarkt voor werkzoekenden

De Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi), waarin drie jaar geleden de vergunningplicht voor uitzendbureaus en de maximale uitzendtermijn werd afgeschaft, heeft de drempel voor toetreding tot de arbeidsmarkt daadwerkelijk verlaagd. Wel wordt de veranderde situatie rondom de inlenersaansprakelijkheid en het verdwijnen van de vergunning als keurmerk door de uitzendbureaus als nadelig ervaren. Het vervallen van de maximale uitzendtermijn heeft formeel echter wel geleid tot een betere afstemming op de personeelsbehoeften van inlenende bedrijven.

Dat blijkt uit een onderzoek naar de doeltreffendheid en effecten van de Waadi. Het onderzoek is uitgevoerd onder een groep private intermediairs, uitzendbureaus en inlenende bedrijven. Minister Vermeend van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het onderzoek naar de Tweede Kamer gestuurd. De uitkomsten zullen deel uitmaken van de beleidsmatige evaluatie van de wet die in het najaar aan de Kamer wordt aangeboden.

De Waadi trad in 1998 in werking. In deze wet werd de vergunningplicht voor uitzendbureaus en de maximale uitzendtermijn afgeschaft. Uitgangspunten bij de opzet van de Waadi waren de wenselijkheid van een zo vergaand mogelijke deregulering, het bevorderen van marktwerking en het opschonen van de wetgeving van niet of moeilijk te handhaven regels.

12 jul 01 17:50

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie