Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veteranen défileerden in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 12-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieVeteranen defilé

Veteranen défileerden in Den Helder

12-07-2001

Het was goed te merken in Den Helder dat het weer een dag voor (marine)veteranen was. Vanaf het station marcheerden er honderden in de pas richting haventerrein. Onder applaus en vooraf gegaan door Tamboers en Pijpers defileerden ze in de zon naar de grote tent op het marineterrein, waar een welkomstwoord werd uitgesproken en de drankjes klaar stonden. Het zag er allemaal feestelijk uit en veel deelnemers aan deze dag begroetten elkaar na een jaar weer in de enorme tent, die al gauw behoorlijk vol stroomde.

Onder hen Jacques Ooms, Rinus Hoek, André Trenning en Jaap Duijn. Oud-mariniers die als het enigszins kan elk jaar trouw meelopen in het défilé. We zijn er trots op dat we dit kunnen doen antwoorden ze in koor. De aparte sfeer, de emoties die loskomen als de mensen langs de kant applaudisseren en voor ons in de houding gaan staan. Het is fantastisch. Alleen wordt onze groep Nieuw-Guinea-gangers door de gemiddelde leeftijd steeds kleiner. Helaas vallen er al kameraden af.

Kort voor het défilé was het Russische opleidingsfregat Smolny met enig ceremonieel de haven van Den Helder binnen gelopen. Met alle hens aan dek schalden de volksliederen van de beide landen vanaf het schip over het water. Terwijl even later saluutschoten werden afgegeven van de Smolny, die beantwoord werden door een batterij op de kust. Een lid van de Tamboers en Pijpers blies zijn signalen terwijl het fregat begeleid door slepers langzaam de haven binnengleed. (Foto's: Fabienne Bruys)
Smolny in Den Helder

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie