Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toerist merkte niets van sociale onrust in Kingston

Datum nieuwsfeit: 12-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Jamaica Tourist Board

HomeOverzicht persinformatie

P e r s i n f o r m a t i e

Woerden, 12 juli 2001

Toerist merkte niets van sociale onrust in Kingston

In de afgelopen weken hebben in enkele sloppenwijken aan de westkant van Kingston gewelddadigheden plaatsgevonden tussen twee rivaliserende misdaadbendes. De incidenten zijn in de ochtend van zaterdag 7 Juli jl. geëscaleerd in een explosie van geweld tussen de misdaadbendes en de nationale veiligheidsdienst Jamaica Defence Force (JDF) met als triest resultaat meer dan twintig slachtoffers.

Als reactie op de spanning in Westelijk Kingston zijn door de bewoners van de getroffen wijken blokkades opgeworpen. Volgens het laatste bericht (11 juli om 18.00 uur Nederlandse tijd) uit Kingston van de heer David Barber, Deputy Director of Tourism Worldwide, zijn de wegblokkades inmiddels geruimd en komt het normale leven van alledag weer voorzichtig op gang. David Barber: "Langzaam maar zeker keert de rust terug in Kingston."

In de geteisterde stadsdelen blijft vooralsnog een grote politiemacht aanwezig om de rust en orde te handhaven en verdere escalaties te voorkomen.

De ongeregeldheden hebben op geen enkele manier invloed gehad op de toeristische trekpleisters in andere delen van het land. Vanuit de toeristencentra Ocho Rios, Negril, Montego Bay en Port Antonio en vanuit de resorts aan de noord-, zuid- en westkust van het eiland komen geruststellende berichten. De toeristen genieten ongestoord van hun vakantie. Dit wordt bevestigd door de belangrijke hotelketen Sandals en lokale reisorganisaties. Ook omdat Jamaica voor een belangrijk deel van zijn inkomsten afhankelijk is van het toerisme, zal de regering alles in het werk stellen om de rust en orde in rap tempo te herstellen.

Mochten er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen, dan zullen wij u daar vanzelfsprekend over informeren.

Jamaica Tourist Board Nederland

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

telefoon fax email

Mieke Bosman PR & Communicatie Mieke Bosman
0499 49 63 40
0499 49 07 58
(miekebosman@wxs.nl)
Jamaica Tourist Board
Hans van Wamel
0348 43 08 29
0348 48 23 07
(jamaica.tb@12move.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie