Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veteranendag startsein voor Nationale Vlootdagen 2001

Datum nieuwsfeit: 12-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Onderscheidingen

Veteranendag startsein voor Nationale Vlootdagen 2001

11-07-2001

Met de komst van enkele duizenden veteranen en oud-gedienden van de Koninklijke Marine naar Den Helder, wordt donderdag 12 juli het startsein gegeven voor de Nationale Vlootdagen 2001. Voor de bezoekers meestal een gezellig weerzien met oud-collega´s maar deze dag is ook bedoeld om de band met de KM in stand te houden en het nieuwste materieel te tonen.

Voor de deelnemers is een uitgebreid programma voorbereid waarin de verschillende belangenverenigingen participeren. Rond elf uur arriveert op het marineterrein een défilé bestaande uit oorlogsvrijwilligers, andere veteranen en oud-marinepersoneel. Naast demonstraties door onder andere het Korps Mariniers, de Groep Maritieme Patrouillevliegtuigen en de Helikoptergroep, arriveren in de loop van de ochtend het Engelse fregat HMS York en het Russische opleidingsfregat Smolny in de haven van Den Helder. Aan boord van het opleidingsfregat bevinden zich een bemanning van 137 koppen en een 330-tal kadetten.
(Foto´s: MOD en archief Hennie Keeris)
HMS York

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie