Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost 2e Persbericht

Datum nieuwsfeit: 12-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 12-07-2001
2e Persbericht 12 juli 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Snorfietser met hond komt ten val
Op de Orpheuslaan is woensdagavond rond 19.00 uur een 38-jarige snorfietser uit Eindhoven ten val gekomen. Zijn hond liep naast de snorfiets. Toen deze plotseling schrok en een ruk aan de lijn gaf viel de snorfietser. Hij is met letsel aan zijn been naar het Diaconessenziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Beloning aangeboden voor inwisselen valse briefjes van
1.000 DM
Zondagavond rond 21.30 uur zijn een 24-jarige man uit Eindhoven en een 24-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Even daarvoor hadden zij in een uitgaansgelegenheid op de Markt een vals briefje van duizend mark gewisseld. De gewaarschuwde politie trof de mannen op de Tramstraat aan. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. Uit onderzoek bleek dat een stel Duitsers het duo een financiële beloning had beloofd als zij duizend mark zouden kunnen wisselen. De verdachten wisten niet dat de Duitse Marken vals waren. Op 1 juli is in een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwstraat ook een briefje van 1.000 DM gewisseld. Dit bleek achteraf ook vals te zijn. De politie verzoekt iedereen om alert te zijn hierop.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Cor Gehrelslaan is woensdagavond rond 19.30 uur een 38-jarige automobilist uit Eindhoven met een slok te veel op betrapt. Een ademanalyse wees een promillage van 1,40 uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met gestolen motor aangehouden Op de Boschdijk is donderdagmiddag na een achtervolging rond 13.40 uur een 17-jarige jongen uit Boxtel aangehouden. De politie wilde op de Marconilaan de verzekeringspapieren controleren. Hierop reed de jongen hard weg met zijn motor. Tijdens de vluchtpoging is de jongen uiteindelijk met zijn motor ten val gekomen op de Boschdijk, nadat hij eerst een politievoertuig en daarna een passerende auto had geraakt. Het voertuig is in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Op de Boschdijk is donderdagmiddag rond 15.30 uur een nog onbekende vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van het in onafgesloten autos gaan zitten en het schoppen tegen een geparkeerde auto. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Bromfietser onder invloed gaat onderuit Op het Piet van Bokhovenpad is donderdagochtend een 25-jarige bromfietser uit Helmond zijn evenwicht verloren. Hierdoor raakte hij de berm en kwam ten val. Voor behandeling aan de kneuzing van zijn onderbeen is hij naar het ziekenhuis geweest. Uit onderzoek bleek dat de man te veel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van
1,70 uit . Hij kreeg een rijverbod van acht uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten na achtervolging aangehouden De politie zag donderdagochtend al rijdende over de Wethouder Ebbenlaan een gestolen auto de Rembrandtlaan in rijden. Ter hoogte van de Pieter Lastmanstraat werd de auto klemgereden. De bestuurder van de gestolen auto reed echter vol gas achter- en vooruit tegen de dienstauto en kon ontkomen. Hierna ontstond een wilde achtervolging waarbij het dienstvoertuig diverse keren door de gestolen auto is geraakt. Op de Kanaaldijk Noord West kon de politie de auto uiteindelijk aan de kant zetten. De bestuurder, een 38-jarige man uit Helmond, zette het meteen op een lopen maar kon om 10.55 uur op de Kanaaldijk Noord West aangehouden worden. In de auto zat nog een tweede verdachte, een 28-jarige man uit Helmond, ook hij werd aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Man mishandeld
Op de Noord Koninginnewal is woensdagavond tussen 21.00 en 21.15 uur een 48-jarige inwoner van Helmond door een onbekende automobilist mishandeld. Het slachtoffer liep samen met een kennis over de Noord Koninginnewal ter hoogte van de kruising met de Kluisstraat toen daar een auto aan kwam rijden die de Noord Koninginnewal op wilde rijden. Hierbij bemoeilijkte hij het slachtoffer en zijn kennis het oversteken van de weg. Beiden overwogen om achter de auto door te lopen. Hierop reed de bestuurder opzettelijk achteruit. Toen het duo aan de voorkant langs de auto wilde lopen reed hij weer naar voren. Hierop schold het slachtoffer de automobilist uit. Vervolgens stapte de bestuurder uit en sloeg het slachtoffer met een honkbalknuppel. Hij liep hierdoor letsel op aan zijn onderarm. Deze is op vier plaatsen gebroken. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Asten: Diefstal uit winkel
Uit een winkel aan de Markt zijn donderdagochtend rond 4.15 uur sieraden (vijf colliers en vier ringen) gestolen. De dader kwam binnen door aan de voorkant van het pand twee ramen te vernielen.

Asten: Gereedschap gestolen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Voordeldonk zijn tussen woensdagavond 23.30 uur en donderdagochtend 8.00 uur een decoupeerzaag, een zaag-, een boor-, een schroef- en een schaafmachine gestolen. De dader kwam binnen door de deur van de schuur open te breken.

Best: Fietsendief aangehouden
In zijn woning in Eindhoven is donderdagochtend rond 7.20 uur een 21-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets vanaf de Boterhoek op maandagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Best: Verdachte aangehouden
In zijn woning in Best is woensdagavond een 32-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het inbreken in een winkel aan de Prins Bernhardlaan eerder die avond. De dader kwam in het pand door een raam van een toegangsdeur te vernielen. Uit het pand werden ongeveer drie doosjes met medicijnen gestolen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Best: Meisje aangerand
Op de Prinses Margrietlaan is woensdagavond rond 22.30 uur een 17-jarig meisje uit Eindhoven door een onbekende voorbijganger op de fiets onzedelijk betast. Dit vond plaats terwijl de man het meisje voorbij fietste. Hij stopte vervolgens en stapte van zijn fiets. Het meisje zag kans om door te fietsen. Het gaat om een man met een normaal postuur en een ongeschoren uiterlijk. Hij droeg een spijkerbroek en een donker kort jack.

Bladel: Tweede hennepkwekerij en tweede verdachte in drugszaak aangehouden
Naar aanleiding van een politie onderzoek uitgevoerd door de Regionale Recherche in samenwerking met de plaatselijke politie afdeling De Kempen is donderdagmiddag rond 14.45 uur een tweede hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Rootvenstraat aangetroffen. De 1.770 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Dinsdag werd in het kader van dit onderzoek een kwekerij in Bergeijk op de Bredasedijk met ruim 5.000 hennepplanten aangetroffen. Ook is donderdag een tweede verdachte in deze zaak, een 47-jarige Eindhovenaar, aangehouden. Dinsdag werd reeds een 42-jarige vrouw uit Geldrop aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld.

Geldrop: Emballagedieven aangehouden
De politie stelde een onderzoek in de omgeving in nadat zij een melding kregen van diefstal van emballage uit een gebouw aan de Heggestraat. Hierop konden in de Rietstraat rond 19.20 uur drie inwoners van Geldrop (17, 19, 19) worden aangehouden. De drie verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Gerwen: Zwerfkast en slijptol gestolen
Vanaf een bouwterrein aan de Ruiterweg zijn tussen woensdagavond 20.00 uur en donderdagochtend 6.30 uur een zwerfkast (= een verplaatsbare stroomkast) en een slijptol gestolen. De dader is op het terrein gekomen door de bouwhekken open te breken.

Gemert: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Kapelaanstraat is donderdagochtend rond 5.00 uur ingebroken. Uit het pand worden voor zover bekend acht elektrische handgereedschappen vermist. De dader is binnen gekomen door een raam van een toegangsdeur te vernielen.

Mierlo: Snelheidscontrole
Op de Industrieweg zijn donderdag tussen 10.10 en 12.35 uur 706 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 39 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 78 km/u.

Reusel: Auto gestolen
Uit een garage behorende bij een pand aan de Beleven is donderdagochtend rond 2.00 uur een grijze Mercedes Benz C270 CDI met het kenteken 71-HG-GR gestolen. De dader is binnengekomen door een raam te vernielen. In het pand werden de autosleutels aangetroffen waarop de dader er met de auto vandoor ging.

Reusel: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Postelsedijk zijn tussen woensdagavond 22.00 uur en donderdagochtend 1.30 uur sieraden, een mobiele telefoon, autosleutels en een portemonnee gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Nieuwstraat zijn donderdag tussen 9.45 en 12.00 uur 426 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 48 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 80 km/u.

Veldhoven: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Heemweg zijn donderdagochtend tussen 5.10 en 5.25 uur negen autoradios gestolen. De dader kwam op het terrein door het hekwerk te vernielen en vervolgens het raam van een toegangsdeur stuk te maken.

Veldhoven: Vrouw aangerand
Op de Heerbaan is woensdagavond rond 23.30 uur een 21-jarige fietster uit Vilnius onzedelijk betast door een onbekende man op een fiets die naast haar kwam rijden. Het slachtoffer is hierop gestopt en is hard gaan schreeuwen. Hierop is de dader gevlucht. Het gaat om een blanke man, ongeveer 20 tot 22 jaar, mager postuur, ongeveer 1.83 meter groot en kort haar. Hij droeg een zwarte pet, een donker blauwe jas en een donkere broek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...