Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Consumentenbond blij met veroordeling advertentie Frisia

Datum nieuwsfeit: 12-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Advertentie Frisia misleidend
12 juli 2001

De Consumentenbond is blij met de uitspraak van de rechter dat advertenties van kredietbemiddelingsbedrijf Frisia misleidend zijn. Deze uitspraak is een eerste aanzet tot naleving van de Wet op het Consumentenkrediet.

De rechter oordeelde over de advertenties van Frisia dat daarin de kredietmogelijkheden te rooskleurig worden voorgesteld. Frisia moet nu f.2500 boete betalen.

Het bedrijf vermeldt in zijn advertenties niet wat de hoogte van de termijnbedragen is, hoe lang de looptijd van de lening is en het is niet duidelijk over welke kredietsoort het gaat. Volgens de Wet op het Consumentenkrediet moet deze informatie wel verstrekt worden in advertenties.

Met de rechterlijke uitspraak kunnen consumenten nu niet meer ongestraft op het verkeerde been gezet worden door een misleidende advertentie. De Consumentenbond hoopt dat deze uitspraak zal leiden tot eerlijke en volledige informatie. Als vantevoren duidelijk is hoe hoog de termijnbedragen zijn en hoe lang de looptijd is, voorkomt dat teleurstellingen of het roekeloos afsluiten van een lening.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie