Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Rivierenland: convenant bij politie Rivierenland

Datum nieuwsfeit: 12-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

Donderdag 12 juli 2001Horeca Tolkamer, gemeente Rijnwaarden en politie Rivierenland maken convenant zichtbaar

Er zijn regels in het uitgaan in Tolkamer. Op 14 februari dit jaar werd er al een convenant werd ondertekend tussen de gemeente Rijnwaarden, de politie en elf horeca-ondernemers; vandaag om 11.30 uur wordt deze overeenkomst zichtbaar gemaakt. Dan wordt er een begin gemaakt met het bevestigen van speciale bordjes aan de pui van de deelnemende bedrijven. Opdat bezoekers het maar weten: er zijn regels!

Het eerste bordje wordt om 11.30 uur opgehangen aan de pui van café `De Boei' in Tolkamer door de eigenaar (de heer J.F. Overdreef), burgemeester mevrouw Chr. Scheurer en mevrouw J. Thomson, groepschef van de unit Zevenaar van het district Rivierenland.

In het convenant dat op 14 februari werd gesloten werden afspraken gemaakt over sluitingstijden en de wijze van optreden in het geval van hinderlijk gedrag en strafbare feiten.

Tot nog toe zijn de partijen tevreden over de werking van het convenant; de overlast is verminderd en de partijen weten elkaar goed te vinden als er verstoringen zijn.

* Dagoverzicht

Met alcohol in verkeer

OOSTERHOUT - De politie heeft op 11 juli rond 23.00 uur een 36-jarige man uit Doorwerth in Oosterhout bij het racketcentrum aangehouden. De politie kreeg van een 29-jarige bestuurder uit Arnhem de melding dat hij achter een slingerend rijdend persoon reed op de Rijksweg A325. Via de telefoon gidste hij de politie ter plaatse (inmiddels op de Aamsestraat in Elst). In Oosterhout kon de man tot stilstand worden gebracht. Daar bleek de politie-ambtenaar dat de man uit Doorwerth had gedronken. De man werd aangehouden; onderzoek bevestigde het vermoeden: 2,5 promille. De man werd ingesloten, krijgt proces-verbaal en een rijverbod van vijftien uur.

Woninginbraken
OOSTERHOUT - In de nacht van 10 op 11 juli zijn drie woningen in Oosterhout bezocht door inbrekers. Vanuit een woning aan de Peperstraat is een motor ontvreemd. De sleutels werden weggenomen uit de woning waarna de motor die in de schuur stond meegenomen kon worden. De schuur is open gebroken.

Bij het tweede adres is het bij een poging gebleven. De derde woning is wel bezocht, maar er is niets meegenomen.

Snelheid
DRIEL - Op de Drielse RIjndijk is op 11 juli tussen 11.30 uur en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden met behulp van de lasergun. Drie automobilisten zijn bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 97 kilometer per uur terwijl 80 is toegestaan.

Aanhouding voor brandstichting
ELST - Een veertienjarige jongen uit Elst is 11 juli rond 13.00 uur aangehouden op verdenking van brandstichting. Een tiental coniferen aan de Klaverkamp waren even daarvoor in brand gestoken. De jongen is na verhoor weer overgedragen aan zijn ouders.

Dure auto gestolen
BABBERICH - In de nacht van 10 op 11 juli 2001 werd vanuit een afgesloten garage naast een woning in de Beekseweg te Babberich een afgesloten personenauto weggenomen. De personenauto had een waarde van meer dan 200.000 gulden. De achterdeur van de garage en de deur van de berging werden op onbekende wijze opengebroken.

Wisseltruc
DUIVEN - In de Elshofpassage zijn dit weekend twee personen actief geweest met een wisseltruc. Zij kochten een klein goedkoop artikel en pakten een biljet uit de portemonnee en betaalden hier zogenaamd mee. Zij stopten dit echter weer terug en brachten het winkelpersoneel in verwarring door stug te blijven volhouden dat zij het biljet wel overhandigd hadden. Het is bij één winkelier gelukt op deze wijze toch wisselgeld te krijgen; twee anderen doorzagen de truc en trapten er dus niet in. De politie hoopt dat winkeliers alert blijven op deze manier van doen en het personeel instueren.

Snelheidscontroles gemeente Bemmel
GEMEENTE BEMMEL - Op 11 juli werd op twee plaatsen in de unit Bemmel een snelheidscontrole gehouden. Op alle plaatsen vond de controle plaats binnen de bebouwde kom. Een aantal bestuurders kregen hun bekeuring ter plaatse uitgereikt; de meeste anderen krijgen de acceptgiro thuisgestuurd. Van der Mondeweg in Haalderen - maximum toegestane snelheid: 50 kilometer
Controle: van 11.00 uur tot 12.30 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen: 316
Aantal overtredingen: 19 (6 procent)
Hoogst gemeten snelheid: 69

Papenstraat in Bemmel -

maximum toegestane snelheid: 50 kilometer
Controle: van 18.30 uur tot 20.00 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen: 738
Aantal overtredingen: 56 (8 procent)
Hoogst gemeten snelheid: 72


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (Voorlichting@politieoverbetuwe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie