Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nijldelta nieuwe wijk in Lemelerveld

Datum nieuwsfeit: 12-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Dalfsen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Dalfsen

09-07-2001

NIJLDELTA IN LEMELERVELD

DALFSEN - Het nieuwe Kulturhus 'De Mozaïek', winkels, appartementen, 15 vrijstaande woningen en 12 2 onder 1 kapwoningen. Dat zijn de hoofdbestanddelen van het bestemmingsplan 'Lemelerveld Centrum'. Toekomstige bewoners van woningen op deze locatie kunnen straks met recht stellen dat zij in de Nijldelta wonen. Dit is namelijk de welluidende naam van de nieuwe woonwijk.

Het gebied tussen Kroonplein, Blikman Kikkertweg en de Dorpsstraat krijgt een heel nieuw gezicht. Na uitvoerig overleg met alle betrokkenen krijgt het project een steeds definitievere vorm. De plannen sluiten direct aan bij het gemeentelijk beleid dat erop gericht is om de aantrekkingskracht van het centrum van Lemelerveld te versterken en te verfraaien. Voordat de eerste schop in de grond gaat, moet echter eerst nog het bestemmingsplan worden herzien. Het ontwerp is van donderdag 12 juli tot donderdag 9 augustus te bekijken in het gemeentehuis van Dalfsen of bij het Servicepunt in Lemelerveld.

Jaren '30
De vrijstaande woningen en 2 onder 1 kapwoningen die in de Nijldelta verrijzen, krijgen qua architectuur de ingetogen, karakteristieke bouwstijl van de jaren '30 mee. Daarbinnen is wel variatie mogelijk, zodat er ruimte blijft voor individuele wensen. Typerend voor de jaren '30 architectuur is soberheid in combinatie met rijke architectuur in de vorm van forse overstekken, gevelpannen met siermetselwerk en een horizontale raamindeling.
De stijl sluit aan bij de bestaande bebouwing en doet tevens recht aan de historie van het gebied. Tot 1917 was hier de suikerbietenfabriek gevestigd en sinds 1920 stond hier de Nederlandse IJzerkonstruktiewerkplaats Lemelerveld, ofwel de NIJL. Dit bedrijf is verplaatst naar het nieuwe bedrijfsterrein Posthoornweg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie