Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fusie bloemenveilingen akkoord

Datum nieuwsfeit: 12-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Mededingingsautoriteit
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

Persbericht 01-27

Den Haag, 12 juli 2001

NMa: fusie bloemenveilingen akkoord

De Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa) staat de fusie tussen de Coöperatieve Bloemenveiling Holland en de Coöperatieve Bloemenveilingvereniging Flora toe. Hierdoor ontstaat een nieuwe coöperatieve bloemenveiling "FloraHolland" die de positie als grootste bloemenveiling van Nederland overneemt van Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer (VBA).

Op de Nederlandse markt voor veiling- en bemiddelingsdiensten hebben Holland en Flora een gezamenlijk marktaandeel van circa 43%. VBA heeft een marktaandeel van circa 35%. Door concurrentiedruk van VBA en overige afzetkanalen constateert de NMa dat door de fusie geen machtspositie zal ontstaan of worden versterkt. De NMa vindt het evenmin aannemelijk dat VBA en FloraHolland een collectieve machtspositie kunnen vormen, gelet op de concurrentiedruk van andere afzetkanalen en het feit dat in het verleden eveneens concurrentie plaatsvond.

Holland en Flora zijn beide actief als bloemenveiling op de markt voor veiling- en bemiddelingsdiensten voor sierteeltproducten (snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten). Holland heeft veilinglocaties in Naaldwijk en Bleiswijk en Flora in Rijnsburg en Eelde. De bloemenveilingen vormen een marktplaats waar kwekers de mogelijkheid krijgen hun sierteeltproducten ter veiling of bemiddeling aan te bieden en waar handelaren verschillende soorten sierteeltproducten kunnen afnemen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie