Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vopak verkoopt Amerikaanse en Australische terminals

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Bron: Vopak NV
Zoek soortgelijke berichten
Vopak NV

Vopak verkoopt:

· Amerikaanse droge lading terminals

· Australische tankopslag terminal

Rotterdam, 13 juli 2001

Koninklijke Vopak N.V. deelt mee de verkoop van twee werkmaatschappijen te hebben gerealiseerd.

In de Verenigde Staten heeft Vopak vier Amerikaanse droge lading terminals verkocht aan het Amerikaanse bedrijf Kinder Morgan Energy Partners L.P. uit Houston, Texas.

De vier verkochte droge lading terminals zijn gelegen in de staten Florida en Virginia aan de Amerikaanse Oostkust. Deze terminals behandelen grote partijen droge bulk, zoals kunstmest en zout, maar ook containers. Vopak ontvangt met deze verkoop een bedrag van circa US Dollar 44 miljoen (Euro 51 miljoen).

In Australië heeft Vopak Terminals Australia haar petroleum tankopslag terminal in Hastings (Melbourne) verkocht aan Trafigura Fuels Australia Pty Ltd, een dochtermaatschappij van het Nederlandse bedrijf Trafigura Beheer B.V.

De tankopslag terminal in Hastings, Australië, met een capaciteit van 77.000 cbm, is vooral gericht op de opslag van schone petroleum producten ten behoeve van de lokale transport industrie en de gecombineerde supermarkt / benzinestation ketens.

De beide verkopen zijn in lijn met de strategie van Koninklijke Vopak N.V. om die bedrijfsbelangen te reduceren die niet meer essentieel zijn voor de verdere groei van haar kernactiviteiten.

Vopak realiseert met deze beide transacties een netto boekwinst van circa Euro 5 miljoen, die als bijzondere bate ten gunste van het resultaat van 2001 zal komen.

Profiel Vopak
Als marktleider biedt Vopak over de hele wereld logistieke en distributiediensten aan de chemische en olie-industrie en aan eindgebruikers van chemicaliën. De organisatie beschikt over een wereldwijd logistiek netwerk van tankopslag bedrijven, tankers en tankcontainers en een Noord - Amerikaans en Europees netwerk van distributiecentra. Vopak: de schakel tussen producent en eindgebruiker van chemicaliën en olieproducten.

Voor nadere informatie:

Koninklijke Vopak N.V.

Corporate Communication
Michiel van Ravenstein
Telefoon : 010 - 4002777

Investor Relations
Bart van Dam
Telefoon : 010 - 4002716

E- mail : (corporate.communication@vopak.com) Website : www.vopak.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie