Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DecideWise helpt KLPD bij aanbesteding helikopters

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KLPD rondt aanbesteding helikopters af
Decision Management methodiek helpt bij besluitvorming

Amsterdam, 13 juli 2001 - Onlangs heeft het KLPD de Europese aanbesteding van 8 nieuwe helikopters afgerond. Omdat het besluitvormingsproces erg complex was, heeft het KLPD voor deze aanbesteding gebruik gemaakt van de diensten van DecideWise, een bedrijf gespecialiseerd in het optimaliseren van besluitvormingsprocessen. Met behulp van de softwaretoepassing Desysion, kon het KLPD alle relevante criteria in kaart brengen om zo tot een optimale keuze te komen.

De aanschaf van de helikopters vond plaats in het kader van de modernisering van de luchtvloot. Omdat het een Europese aanbesteding betrof, is vooraf een programma van eisen en wensen, ofwel een aanbestedingsdocument opgezet. H.F.J. de Boer, stafmedewerker van het KLPD: "Dit was een langdurig traject, vooral omdat we een zo hoog mogelijke acceptatiegraad binnen onze organisatie wilden bereiken. Met het opstellen van zo'n aanbestedingsdocument komen de verschillende belangen naar boven, waardoor er regelmatig discussies ontstonden. Maar door gestructureerd overleg en met behulp van een geautomatiseerd systeem, konden we tot een gezamenlijke, transparante conclusie komen en zag iedereen wat er met zijn of haar wens was gebeurd. Dit is heel belangrijk met het oog op de acceptatie van de uitkomst," aldus De Boer.

Zowel de harde eisen als de wensen zijn in het aanbestedingsdocument ingedeeld in een zogenaamde beslissingsboom. Daarin wordt voor elk individueel criterium het belang en de weging ten opzichte van andere criteria vastgesteld. Nadat de criteria en wegingsfactoren zijn vastgesteld, wordt het document aan leveranciers aangeboden. De binnengekomen aanbiedingen worden vervolgens beoordeeld op de diverse criteria en de uitkomsten worden in het systeem opgenomen. Als alle factoren uiteindelijk zijn beoordeeld, levert het systeem een eindconclusie met een grondige onderbouwing.

DecideWise heeft het besluitvormingsproces van het KLPD volledig begeleid. "Decision Management biedt in dit soort processen grote voordelen (overzichtelijk houden alle criteria, open proces) en leert je om op een bepaalde manier te denken en situaties anders te beoordelen. Het leert je om jezelf en anderen de discipline op te leggen nuchter naar de zaken te kijken. De criteria die je vervolgens opstelt, voer je in het systeem in en daar komt de beste keuze uit", aldus De Boer. "Het is uiteindelijk de MD Explorer 902 van McDonnell Douglas geworden, de stilste helikopter ter wereld. Niet geheel toevallig was dat ook één van de zwaarder wegende wensen."

Via Whizpr is een digitale foto van de MD Explorer 902 te verkrijgen.

Over DecideWise
DecideWise is opgericht in 1998 en is een snel groeiende leverancier van geavanceerde ICT oplossingen die besluitvormingsprocessen optimaliseren. Gebaseerd op de Decision Management methodiek, ontwikkelt, distribueert en ondersteunt DecideWise sofware applicaties onder de naam Desysion.
DecideWise distribueert haar producten en diensten middels een eigen verkoopteam, alsmede door een groeiend netwerk van partners over de wereld. Klanten van DecideWise zijn onder meer: ABN-AMRO bank, DSM, Swisscom Mobile, Nortel Networks en Korps Landelijke Politiediensten. Voor meer informatie: www.decidewise.com

Voor meer informatie:
DecideWise International B.V.
Bruce van der Voet
020-691 2699
(hbvandervoet@decidewise.com)

Whizpr
Martinique Walraven
0317-410483
(martinique@whizpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie