Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos Verstappen eindigt eerste dag op P15

Datum nieuwsfeit: 13-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Jos Verstappen Info Page
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen Info Page

McLaren troeft Ferrari af, Jos eindigt eerste dag op P15.

(13 juli 2001) Was het in de eerste sessie nog Ferrari die de training domineerde, McLaren bleek na de middagsessie de snelste. Mika Häkkinen reed de snelste tijd van de vrijdag in 1:22.827 gevolgd door David Coulthard. De McLaren stond daarmee weer eens voor Ferrari die met Barrichello op P3 en Michael Schumacher op P4 stonden. Ook de tweede training begon onder droge maar koele omstandigheden waarbij aan het einde van de training het zelfs zacht begon te regenen, reden voor een aantal teams om kort de intermediates uit te proberem echter te kort om daadwerkelijk een geklokte tijd neer te zetten. Wel was het een mooie gelegenheid om aan het einde van de training een proefstart te maken onder de natte omstandigheden.

Jos wist zijn tijd halverwege de sessie ruim wel te verbeteren en klom op dat moment van de negentiende naar de twaalfde plek, maar aan het einde van de training was de Nederlander in rangschikking terug te vinden op de vijftiende plek, één plaats voor teamgenoot Bernoldi. De Braziliaan parkeerde na afloop van de training zijn wagen langs de baan. Vlak na de training was Jos even kort aan de telefoon en uit zijn eerste korte reactie bleek dat hij niet geheel ontevreden was: We hebben vandaag aan de afstelling van de auto gewerkt, en dat ging helemaal niet verkeerd. Daartoe wil je zo veel mogelijk rondjes kunnen rijden en doordat we geen problemen kende hebben we een goede set-up kunnen vinden. Jos had na de training helaas weinig tijd door de Grand Prix van Engeland ook veel sponsor verplichtingen met zich meebrengt, maar later op de dag hebben we zeker nog contact met hem.


1 Mika Häkkinen 1:22.827

2 David Coulthard 1:22.894

3 Rubens Barrichello 1:23.578

4 Michael Schumacher 1:23.619

5 Heinz-Harald Frentzen 1:23.877

6 Nick Heidfeld 1:24.096
15 Jos Verstappen 1:25.026

©2001 www.verstappen.nl, all rights reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie